5 voorbeelden van goede websites

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een website. Iedere website heeft zijn eigen doel(en). De ene website is de andere niet. In dit blogartikel geven we je 5 voorbeelden van goede websites die ieder op hun eigen manier succesvol zijn.

1. Een persoonlijk verhaal

Je  B2B website is het visitekaartje van je bedrijf. Deze omschrijft de diensten en/of services die je met jouw bedrijf verleent. Echter, dient een website niet alleen je eigen verhaal te vertellen, maar moet deze ook aansluiten bij de wensen en behoeften van je doelgroep. De doelgroep moet zich namelijk kunnen identificeren. Het is daarom belangrijk dat je website vertrouwen opwekt. Om die reden heeft Devon Stank een persoonlijke video op zijn website geplaatst waarin hij zich introduceert. Op die manier probeert hij de doelgroep zo goed mogelijk aan te spreken.

https://www.devonstank.com

Ben jij benieuwd naar de prestaties van jouw website? Bureau Vet geeft je vrijblijvend 5 tips die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren. 

2. Laat beeld spreken

Naast een duidelijke omschrijving is het goed om beeld te laten spreken. Eén beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden. De website van Bang & Olufsen speelt daar sterk op in. Zij tonen hun producten uitgelicht over het volledige scherm. Daardoor gaat daar ook de complete focus van de bezoeker naartoe. De bijbehorende teksten zijn dan ook zeer zorgvuldig geselecteerd.

http://www.bang-olufsen.com/nl

3. Laat verbeelding spreken

Tegenwoordig gaat het nog verder dan een mooi verhaal. Wanneer je het in je website voor elkaar krijgt om de verbeelding te laten spreken, dan gaan bezoekers zelf ook het verhaal visualiseren. Dat draagt bij aan een stuk beleving. Op National Geographic komt dat duidelijk terug bij de serie 'Genius'. In die serie word je meegenomen in het verhaal en daarbij wordt zelfs achtergrondinformatie gegeven waardoor je jezelf als kijker nog meer met de serie verbonden gaat voelen. Middels storytelling raak je mensen op die manier op emotioneel vlak.

http://www.kennedyandoswald.com en http://www.nationalgeographic.nl/video/tv/genius

4. Full-Screen Navigation

Het is belangrijk dat mensen weten waar ze zich bevinden op een website. Maar wat ook belangrijk is, is de manier waarop ze door de website heen navigeren. Voor mobiele apparaten wordt tegenwoordig standaard het hamburger menu gebruikt, zodat een gebruiker gemakkelijk door de website kan navigeren. Maar door de toename van tablets en touchscreen apparaten worden grotere menu’s ook steeds populairder. Dit wordt ook wel 'Full-Screen Navigation' genoemd. Het wordt een gebruiker zo makkelijk mogelijk gemaakt om door de website heen te navigeren.

http://www.ariastudio.com.hk, http://tinderflint.tv

5. Spelen met geometrische vormen

Het is helemaal in om te gaan spelen met vormen, lijnen en vlakken. Door hiermee te spelen kun je specifieke informatie uitlichten of een brug maken naar het volgende item. Lijnenspel tussen vlakken geeft namelijk een verbinding tussen onderwerpen. Met vlakken kun je meer nadruk creëren of juist informatie extra uitlichten.  

https://www.vanwelyoptiek.nl en https://www.boladviseurs.nl

50 tips voor een succesvolle website

 

In dit blogartikel hebben we je 5 voorbeelden van goede websites gegeven. Wil je meer informatie over succesvolle websites of juist een website laten maken? Neem dan contact met ons op of download de whitepaper 50 tips voor een succesvolle website.