Creatieve marketing: 3 handige tools om je mee uit te leven

Creative marketing

Creatieve_marketing_1Als moderne marketeer ben je continu creatief bezig. Als het niet om een nieuw blogidee gaat dan is het wel het bedenken van een video of het bewerken van een foto. Creativiteit is dus iets waar je dagelijks mee bezig bent. De ene keer heb je te veel ideeën om uit te werken en de andere keer heb je totaal geen inspiratie.

Help je fantasierijke geest een handje en maak gebruik van creatieve tools en apps. Zo bestaan er tools waarmee je direct jouw creatieve idee kunt uitwerken en tools die jouw ideeën eerst structuren om tot het beste idee te komen.

Meer weten? In dit blog vertel ik over drie creatieve tools.

1. Doodle.ly - Social Drawing

Doodle.ly is een handig tekenprogramma waarmee je als creatieve marketeer helemaal los kunt gaan. De gratis tool kun je gebruiken op de desktop, iPhone en iPad. Je kunt het niet alleen gebruiken voor het uitwerken van een conceptidee, maar bijvoorbeeld ook om complexe systemen of taaie materie in kaart te brengen. Als je jouw ontwerp klaar hebt, kun je deze ook delen op Facebook en Twitter. Zo zou je de mening van je volgers kunnen vragen.

2. MindNode - Delightful Mind Mapping

Voel je je wat onrustig doordat je te veel ideeën in je hoofd hebt? Zet alles op een rijtje door een mindmap te maken. Een mindmap kun je ook voor het tegenovergestelde gebruiken: het verkrijgen van ideeën. Hoe dan ook, dit kun je uitstekend doen met behulp van de app MindNode. De appt werkt eenvoudig en maakt van jouw input een visueel, overzichtelijk beeld. Als je jouw mindmap klaar hebt, kun je deze eenvoudig exporteren naar Dropbox en delen met anderen. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac en kost $9.99.

3. PicsArt - Photo Editor & Collage Maker

Het bewerken van foto’s is tegenwoordig ontzettend populair. Kijk naar Instagram, het social media platform dat in zeer korte tijd enorm is gegroeid. PicsArt is een gratis app waarmee je een basic foto kunt opmaken tot een waar kunstwerk. Effecten en filters kennen we al van Instagram, maar die van PicsArt gaan toch echt een stuk verder. Ook kun je in een handomdraai een fotocollage maken.


Wat ik persoonlijk heel waardevol vind - voor de niet ervaren photoshopper - is de ‘Clone & Remove Tool’. Zo kun je in enkele minuten bepaalde objecten van jouw foto klonen of juist laten verdwijnen. Jouw creaties kun je zowel opslaan in de cloud als delen met anderen.

Veel succes en plezier!

Heb jij ervaring met bovenstaande of andere creatieve apps? Ik hoor graag je reactie hieronder!

Creatieve marketing

Wil je meer weten over moderne en creatieve marketing? Download dan onderstaande begrippenlijst.