Google Plus zakelijk: de zes grootste voordelen

GooglePlusEr zijn als bedrijf veel social media kanalen waar je iets mee kunt. Een video delen via Facebook, een snel berichtje schrijven op Twitter, een foto plaatsen op Pinterest. En dan is er nog Google Plus. Waarom zou je daar ook nog een account voor aanmaken als je op alle andere social media ook al actief bent? 

Google Plus heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere social media. Dit maakt het aantrekkelijk om ook op dit medium een zakelijk account aan te maken. In dit artikel zet ik de belangrijkste voordelen van Google Plus op een rijtje.

1. Snelgroeiend en actief 

Google Plus is een snelgroeiend en groot netwerk. Wereldwijd heeft het meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers. Daarvan zit ook een deel in Nederland. Dit betekent dat veel van jouw potentiële klanten hier ook actief zijn. Het zou een gemiste kans zijn als je hier geen gebruik van maakt.

2. Zoekresultaten 

Google Plus is natuurlijk onderdeel van het machtige Google. Net als bijvoorbeeld Youtube en Google Places heeft een account op Google Plus een positieve invloed op de zoekresultaten. Hoe meer jouw pagina leeft en hoe meer +1s (likes) je krijgt, hoe hoger je verschijnt in de zoekresultaten. Wanneer jij dus zelf actief bent op Google Plus, heb je meer kans op een hoge ranking in Google.

3. Google Authorship

Wanneer je een Google Plus account hebt, kun je gebruik maken van Google Authorships. Hiermee kun je externe content van jouw website of blog linken aan jouw Google account. Wanneer je dan bijvoorbeeld een blog schrijft, verschijnt dit met naam en foto in de zoekresultaten.

4. Locatie 

Een onderdeel van Google Plus is Google Plus Lokaal. Hier kun je al jouw bedrijfsinformatie en adresgegevens invullen, waardoor Google jou goed kan indexeren. Vervolgens ben je voor gebruikers van Google Maps heel zichtbaar. Je wordt weergegeven op de kaart en gebruikers kunnen recensies van jouw bedrijf invullen.

5. Communities 

Google Plus heeft ‘Communities’ geïntroduceerd, waarbij gebruikers kunnen praten over hun gedeelde interesses. Deze interesses kunnen jouw producten of diensten zijn. Communities zijn daarom een goede manier om feedback te krijgen op jouw bedrijf en om in contact te komen met jouw doelgroep.

6. Hangouts

Als je een account hebt op Google Plus, kun je gebruikmaken van de Google Hangouts. Hiermee kun je live videogesprekken voeren, bijvoorbeeld met leveranciers, klanten of collega’s. Je kunt de Hangouts altijd en overal gebruiken, want ook op smartphones en tablets kun je Hangouts installeren.  


Maak jij al gebruik van Google Plus? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen met dit medium?

New Call to action

 

Fotocredit