Hoe is het als Designer stagiair bij Bureau Vet?

Mika doet de opleiding Mediavormgeving, voor een half jaar loopt hij stage als designer bij Bureau Vet. Mika bedenkt maar al te graag hoe een website eruit moet komen te zien en bij Bureau Vet hoopt hij alle kneepjes van het vak te gaan leren. Wil je weten hoe zijn eerste weken hem zijn bevallen? Lees dan verder!

Mika - DesignerTen eerste, waarom heb je besloten om je half jaar stage als Designer bij Bureau Vet te gaan doen?
“Ik heb gesolliciteerd bij Bureau Vet nadat ik op de website had gekeken. Op de website zag ik dat ze websites hadden gemaakt voor bedrijven die ik kende en die websites vond ik mooi gedesigned. Toen ik het eerste gesprek had voelde het gelijk goed, dus toen heb ik voor Bureau Vet gekozen.”

Wat is er nou zo leuk aan stage lopen bij Bureau Vet?
“Bij Bureau Vet krijg je veel vrijheid, je mag vrij snel gaan werken voor klanten, krijgt altijd werk om te doen en er hangt ook nog eens een leuke sfeer!”

Je loopt nou bijna een maand stage bij Bureau Vet, heb je al dingen gedaan die echt niet verwacht had al te mogen doen?
“ De eerste dag mocht ik de website gelijk opnieuw gaan ontwerpen, dat was wel een verassing. Maar daarnaast gaan alle dingen eigenlijk sneller dan ik had gedacht, ze gaven me gelijk hun vertrouwen.”

Wat vond je echt leuk om te doen in je eerste maand?
“Ik vond het heel leuk toen ik voor de eerste klant aan de slag kon.”

Met wie werk jij veel samen als creatief designer?
“Vooral met Michiel, hij is ook mijn stagebegeleider. Maar ik heb ook wel regelmatig contact met de Frond-end developers, Yannick en Indra.”

Meer weten over Mika's collega's? Klik dan hier

Als creatief designer bij Bureau Vet, welke programma’s gebruik je dan allemaal?
“Eigenlijk alles van Adobe, maar voornamelijk Adobe XD, Illustrator en Photoshop. Met deze programma’s had ik wel al eerder gewerkt, maar iets nieuws dat ik hier heb geleerd is om te werken met HubSpot.”

Hoe is de begeleiding aan een stagiair?
“Erg goed, je krijgt veel vrijheid en alles is mogelijk. Als ik zelfstandig iets kan, dan mag ik het helemaal zelfstandig doen, maar als ik iets niet snap en veel vragen heb dan staan ze ook open om die vragen te beantwoorden en nemen ze daar de tijd voor.”

Als allerlaatste, hoe zou je Bureau Vet omschrijven in één zin?
“Een jong en leuk team dat gaat voor succes!”

Wil jij ook zo'n Vette stage?

Doe de quiz en kom er achter hoe goed jij tussen ons team past!