Hoe maak je Facebook Business Manager aan? 

Heb jij genoeg van de onoverzichtelijkheid en chaos die het beheren van meerdere zakelijke Facebookpagina’s en advertentieaccounts met zich meebrengt? Een logische stap is dan om over te stappen op Facebook Business Manager. Benieuwd wat het precies inhoudt? Lees dan eerst het blog: Wat is Facebook Business Manager en wat kan je er mee? In dit blog helpen wij je een Facebook Business Manager account (ook wel Facebook Bedrijfsmanager) aan te maken.

1. Ga naar business.facebook.com

Klik rechtsboven op Account maken. Log vervolgens in met uw persoonlijke Facebook profiel. 

Facebook Business Manager aanmaken

2. Vul de naam van je bedrijf in

Facebook Business Manager aanmaken

3. Jouw bedrijfsprofiel maken

Hier kun je een aangepast "Facebook profiel" maken, zodat je werk en privé gescheiden houdt. Je kunt hier dus een zakelijke profielfoto gebruiken i.p.v. een privé foto. Inloggen doe je nog steeds met je normale Facebook profiel. Je hoeft voor dit zakelijke profiel dus geen extra wachtwoord te onthouden.

Facebook Business Manager aanmaken

4. Het dashboard

Dit is het centrale dashboard waarop je al jouw bedrijfspagina's, advertentieaccounts en andere middelen kunt beheren.

Facebook Business Manager aanmaken

5. Jouw bestaande bedrijfspagina toevoegen

Klik in het dashboard op Pagina toevoegen. Je kunt dan zoeken naar jouw bedrijf en hier toegang tot vragen. Daarna wordt de pagina automatisch aangesloten aan jouw Business Manager. Dit houdt dus in dat je de pagina niet meer kunt beheren zoals je dat voorheen deed, maar dit moet nu allemaal via business.facebook.com of de app Paginabeheer.

Ben je benieuwd wat onze marketingexperts voor jou kunnen betekenen op het gebied van (social media) marketing? Vraag vrijblijvend een gesprek aan.