In 3 stappen naar een nieuwe website

Stel je voor, een klant komt binnen bij Vet Digital en wilt graag een nieuwe website. Vanaf dat moment gaat ons team aan de slag, maar wat gebeurt er dan precies? In dit blog vertellen we in drie stappen hoe dit gaat. Lees verder! 

 

Stap 1: Samenwerken voor een goede start

Het begint als eerste met een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek wordt er dieper in het bedrijf, de wensen en de doelen van de klant gedoken. Er wordt gekeken wat wij voor de klant kunnen betekenen en er worden afspraken gemaakt. De doelen, wensen en afspraken vormen de basis voor workshops die we met de klant gaan doen. 

Tijdens de workshops worden buyer persona's van de klant uitgewerkt, wordt er een sitemap gemaakt en worden er ideeën op gedaan voor de inrichting van de website. 

Stap 2: Teamwork

De wensen en de doelen van de klant zijn in kaart gebracht, nu is het de beurt aan de designer om een concept board en een wireframe te maken. Als deze akkoord is, dan kan het design van de website ontworpen worden. Hierbij stemt de designer nauw met een developer af welke technische functionaliteiten mogelijk zijn. 

Wanneer het design is goedgekeurd door de klant, wordt de developer gebrieft om de website te bouwen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het Wordpress of Hubspot CMS. We bouwen de website zo, zodat deze klaar is om leads te genereren. 

Afhankelijk van de wensen van de klant, kan er ook een marketeer aanschuiven om de website up en running te krijgen.  Deze adviseert bijvoorbeeld in het conversiepad, schrijft en optimaliseert teksten en draagt er zorg voor dat de website klaar is om online gevonden te worden.

Stap 3: We kunnen live! 

Wanneer de website is gebouwd en gevuld is het tijd om live te gaan. Bureau Vet regelt dat de oude website wordt voorzien van de juiste doorverwijzingen, zodat de indexering in de zoekmachines wordt behouden. De nieuwe website is klaar, maar dan begint het pas: met je website bezoekers nieuwe leads genereren. Je kunt als klant zelf aan de slag gaan, of je marketingactiviteiten met onze ondersteuning uitbouwen. 

Ben je benieuwd welke websites al gemaakt zijn door ons team?