LinkedIn bedrijfspagina: maak gebruik van showcases

LinkedIn bedrijfspagina

showcasesLinkedIn introduceert regelmatig nieuwe functies of veranderingen in de lay-out. Als marketeer is het interessant om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Zo kwam LinkedIn eind 2013 met de introductie van LinkedIn showcases voor bedrijfspagina's.

In dit artikel vertel ik wat LinkedIn showcase pagina's zijn en wanneer het interessant is om er gebruik van te maken.

Wat zijn showcase pagina's en waarom zou je ze gebruiken?

Je ervaart zelf vast ook bij het volgen van bedrijven op LinkedIn dat je veel interessante updates ontvangt, maar ook updates die minder of zelfs niet relevant voor je zijn. Vaak ben je enkel geïnteresseerd in een bepaald aspect of thema van een bedrijf. Toch besluit je om een bedrijf te volgen om belangrijke ontwikkelingen niet te missen. Echter word je de updates die niet van belang voor je zijn na enige tijd zat. Blijven volgen of toch maar ontvolgen?

Door gebruik te maken van LinkedIn showcase pagina's neem je dit probleem bij volgers weg en vergroot je de kans dat volgers jouw bedrijf blijven volgen. Met behulp van LinkedIn showcase pagina's kun je aan je bedrijfspagina verschillende subpagina's toevoegen. Zo kun je subpagina's, ofwel showcases, op verschillende manieren creëren, bijvoorbeeld per thema, product, dienst of merk.

Hiermee kun je jouw content beter afstemmen op de specifieke interesses van jouw doelgroep. Je biedt jouw volgers de mogelijkheid om enkel een bepaald aspect (showcase) te volgen in plaats van alle gebieden van je bedrijf. Jouw voordeel als bedrijf is dat je zeer specifieke doelgroepen - die enkel geïnteresseerd zijn in een specifiek product of dienst - kunt aan te trekken en behouden.

Waarom geen showcase pagina's?

Ik denk dat showcase pagina's niet voor elk bedrijf interessant zijn. Zo is het van belang dat je voldoende onderscheid hebt tussen thema's, producten, diensten of merken. Als je een product hebt met een aantal subproducten, wil dat niet zeggen dat je hiervoor perse showcases moet aanmaken. Als dergelijke subproducten bijvoorbeeld bij het hoofdproduct horen of er nauw samen mee hangen, dan is het logischer en waarschijnlijk interessanter voor volgers om alle updates te ontvangen. En dat is makkelijker via één bedrijfspagina in plaats van verschillende subpagina's (showcases). Bovendien moet je over voldoende content beschikken om de showcase pagina's wekelijks te kunnen voorzien van nieuwe content. Houd deze twee zaken dus wel in je achterhoofd, wanneer je overweegt om met showcase pagina's te starten.

Hoe maak je showcase pagina's?

Wil je met showcase pagina's aan de slag? Het creëren van deze LinkedIn pagina's is geheel gratis en mogelijk wanneer je een bedrijfspagina hebt. Je kunt maximaal tien showcase pagina's maken. In de onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een showcase pagina maakt:

Wil je meer weten over Inbound Marketing?

Download de whitepaper