Kyara: stage bij Vet Digital voor de opleiding Software Developing

Om me te oriënteren in het vak ‘Software Developer’, heb ik van september 2021 tot februari 2022 stage gelopen in het realisatieteam van Vet Digital. Tijdens mijn stage heb ik de kans gekregen om mee te kijken binnen het gehele team, zowel bij de designer als bij de front- en back-end developers. Ik heb veel mogen leren over hoe het werken in een bedrijf eruit ziet, zowel qua samenwerken als zelfstandig werken. Tijdens de samenwerking heb ik geleerd hoe de communicatie binnen een bedrijf eraan toe gaat en dat iedereen bij Vet Digital altijd open staat voor vragen of feedback. 

Hoe ben ik bij Vet Digital terecht gekomen?

Het tweede jaar van mijn opleiding begon met een stage. Tijdens een online zoektocht kwam ik Vet Digital tegen. Ik werd al snel nieuwsgierig na het lezen van de vacaturetekst. Dit spoorde mij aan om eens op de website te kijken, waar ik nog enthousiaster werd. Tijdens de kennismaking kreeg ik de mogelijkheid om vragen te stellen over het bedrijf en de werkzaamheden. 

Ik was verkocht en gelukkig mocht ik dan ook gaan starten als stagiaire in het realisatieteam. 

Sfeerimpressie van Vet Digital

Door de gezellige collega’s en gezamenlijke lunchpauzes voelde ik me in de eerste weken al snel op mijn plek bij Vet Digital. Het is een vlot bedrijf met veel jonge medewerkers en een prettige informele sfeer.  Als stagiaire werd ik gemotiveerd om zelf met vragen te komen en een open houding aan te nemen. Op deze manier leer je het meest, omdat iedereen je graag een handje wilt helpen. Je moet wel zelf het initiatief tonen.

Met welke opdrachten heb ik mij bezig gehouden?

Vanuit school had ik geen concrete opdracht, wat mij de kans gaf om veel mee te kijken met de veelzijdige werkzaamheden van het realisatieteam. Zo heb ik bijvoorbeeld kennis gemaakt met Wordpress door zelf een website te ontwerpen en uit te werken. Daarnaast heb ik geleerd hoe je blogs in HubSpot kunt plaatsen.

Om een Wordpress website te ontwerpen en te bouwen, moest ik beginnen met het maken en bedenken van een wireframe. Een wireframe is de blauwdruk van de website die in grijstinten gemaakt wordt zonder verdere details. ‘Less is more’ in dit geval. Het wireframe heb ik gemaakt met Figma. Dit programma geeft de optie om gemaakte componenten te hergebruiken. Deze componenten worden uiteindelijk uitgewerkt in werkende en herbruikbare Wordpress ACF blokken. Lees hier meer over wireframes.

De tweede stap is het schetsen van het design. Hierbij kun je denken aan het maken van een moodboard. Deze bevat het kleurenpalet en ideeën die je wilt gebruiken in de website. Ik heb hier onder andere geleerd dat het voorproces erg belangrijk is wanneer je een website gaat bouwen. 

Omdat design ook onder het realisatieteam valt, heb ik ook hier wat taken voor mogen oppakken. Dit was een erg leuke uitdaging. Zo heb ik de inhaakkalender voor 2022 gemaakt in Adobe Illustrator, Whitepapers aangepast en CTA’s gemaakt in Adobe Indesign. Ik heb veel geleerd over het werken in Adobe programma’s, waar ik nog nooit eerder in had gewerkt. 

Toekomst

Na mijn tijd bij Vet Digital ga ik verder met mijn opleiding Software Developing. Ik hoop op korte termijn een keuze te kunnen maken tussen front-end- en back-end programmeren. Mijn tijd bij Vet Digital heeft mij zeker nieuwe inzichten gegeven.

Ik ben zeer enthousiast over de tijd dat ik deel uit mocht maken van het realisatieteam van Vet Digital!

Word jij onze nieuwe stagiair?

Wil jij ook graag zo'n Vette stage? Bekijk dan onze stage vacatures!