Milan: Ontzettend veel geleerd tijdens deze vette stage!

Bij Bureau Vet zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Bureau Vet eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Bureau Vet.

Development stage

Hoi, ik ben Milan en ik studeer Applicatie & mediaontwikkeling op Gilde Opleidingen in Oostrum. Voor mijn eind stage was ik op zoek naar een stageplaats en ben toen terecht gekomen bij Bureau Vet. Tijdens het zoeken naar een stageplek heb ik verschillende websites van potentiële stageplaatsen met elkaar vergeleken. Want als developer kijk ik niet alleen naar hoe aantrekkelijk de website is maar ook hoe gebruiksvriendelijk. Vandaar dat de website van Bureau Vet als sterkste naar voren is gekomen en omdat ik hier zeker kansen zag om meer ervaring en kennis op te doen voor mijn eind stage.

Werkzaamheden

Mijn eerste opdracht waar ik aan begon was het creëren van een eigen Wordpress template om uiteindelijk zelf een dynamische website te maken. Zelf heb ik al eens met Wordpress gewerkt en ook websites gemaakt maar had ik nooit zelf een template gemaakt voor Wordpress, wat zeker iets was wat ik graag wilde leren. Nadat ik zelf een template kon maken begon ik aan mijn eerste grote opdracht: Eigenwijsbouw.

De oude website stond in het CMS van Sienn en het was de bedoeling dat de nieuwe website van Eigenwijsbouw in Wordpress kwam en aan mij de taak om de website opnieuw te realiseren en over te zetten. Verder heb ik ook kennis gemaakt met het CMS van HubSpot. Voor klanten zoals Elpress, XL Wood en Towa ben ik bezig geweest met het vullen van websites in het CMS van HubSpot en Wordpress. Ook heb ik verschillende marketingtaken gehad zoals Google Tag Manager en Google Analytics installeren voor klanten.

Ervaring tijdens mijn BPV periode

De afgelopen 4 maanden waren in een rap tempo voorbij gegaan. Niet alleen heb ik veel geleerd op het gebied van development maar ook van marketing en design. Bij Bureau Vet heb ik ontzettend veel dingen geleerd die wij op school niet zouden krijgen. Zoals het omzetten van websites naar een ander CMS, kijken naar hoe ik een gebruiksvriendelijke website maak, hoe ik mijn HTML & CSS nog meer kan perfectioneren en hoe ik mijn websites ga testen en daar weer fouten uit kan halen.

De dingen die ik graag wilde leren met betrekking tot het maken van dynamische websites heb ik geleerd. Op die manier heb ik meer werkervaring opgedaan bij Bureau Vet en heb ik een beter beeld van mijn beroepsrichting gekregen, want na de zomervakantie ga ik ICT studeren op Fontys in Eindhoven en dan kan ik alles wat ik afgelopen maanden heb geleerd meenemen. Graag wil ik het hele team bedanken voor de geweldige stageperiode.

Achteraf kan ik zeggen dat mijn stage ontzettend geslaagd is!