Prezi presentatie maken: de voordelen op een rij

Presentatie maken

Blog_42Het geven van presentaties komt in veel verschillende functies voor. Ook als marketeer kan er van je gevraagd worden om een presentatie te geven. Denk bijvoorbeeld aan het presenteren van de website statistieken of de stand van zaken van het inbound marketing traject. Hoe pak jij het houden van dergelijke presentaties aan? Maak je gebruik van een presentatietool ter ondersteuning van jouw verhaal? Ik raad je aan om dit wel te doen. Het geeft namelijk een professionele indruk en goed overzicht, het is handig ter ondersteuning voor jezelf en mensen onthouden de informatie beter. Kortom: een presentatietool geeft meerwaarde aan jouw verhaal.

Vroeger maakte ik vaak gebruik van PowerPoint, maar tegenwoordig werk ik met Prezi. In dit artikel zet ik de voordelen van Prezi voor je op een rijtje en sluit ik af met een video handleiding.

Waarom Prezi?

Prezi is een professionele en interactieve presentatietool waarmee je op een gemakkelijke manier presentaties kunt maken. Prezi biedt veel voordelen. In mijn ogen zijn de onderstaande voordelen het meest interessant.

 • Oneindig lang
  Een presentatie met Prezi kun je zo lang maken als je zelf wilt. De presentatie bestaat niet uit slides, zoals bij PowerPoint, maar uit een soort canvas doek. Je kunt werkelijk alles op het doek plaatsen en invoegen: tekst, afbeeldingen, video's en hyperlinks. Hieronder zie je het begin scherm van een lege Prezi presentatie, ofwel een wit canvas doek.
 • In- en uitzoomen
  Met behulp van de functie in- en uitzoomen kun je dieper ingaan op een bepaald (sub)onderwerp of juist een duidelijk totaalplaatje laten zien van het gehele onderwerp of de presentatie. Hierdoor kun je ook eenvoudig onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. Ik vind het een geweldige functie! De presentatie wordt er erg dynamisch van.
 • Online en offline
  Veel mensen denken dat Prezi alleen online te gebruiken is, dus enkel wanneer je over een internetverbinding beschikt. Maar wanneer jouw presentatie klaar is, kun je deze downloaden en ook offline gebruiken. Dit maakt dat je jouw presentatie overal kunt geven, ongeacht of je een internetverbinding hebt.
 • Creatieve mogelijkheden
  Als je een creatieve geest hebt, komt dat goed uit wanneer je aan de slag gaat met Prezi. Er zijn eindeloze mogelijkheden in het ontwerp te bedenken. Je kunt "spelen" met verschillende foto's, video's, kleuren, lettertypen enzovoort. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van bestaande templates.
 • Geen vaste route
  Iedereen die wel eens een PowerPoint presentatie heeft gemaakt, weet dat de slides de vaste route van de presentatie vormen. Bij Prezi kun je ook een route vastleggen, maar heb je ook de mogelijkheid om het vaste pad te negeren en een losse route te bepalen. Tijdens je presentatie kun je dan op diverse zaken handmatig in- en uitzoomen en ook onderwerpen overslaan. Handig wanneer je de presentatie bijvoorbeeld wat sneller wilt doorlopen en alleen de highlights wilt laten zien.
 • Fris en anders
  Prezi is een keer wat anders dan de veelgebruikte PowerPoints. Het zal helpen om jouw presentatie interessanter te maken en de aandacht van mensen erbij te houden. Uiteraard kun je Prezi ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mindmap.

Aan de slag met Prezi

Heb je zin om aan de slag te gaan met Prezi? Bekijk dan deze video met een handige handleiding, zodat je snel kunt starten!

Heb jij al wel eens een presentatie met Prezi gemaakt? Wat zijn jouw ervaringen? Ik ben benieuwd! Als je nog leuke aanvullingen hebt op de bovenstaande voordelen, dan hoor ik het graag.

Fotocredit