Sabrina: De juiste mix voor stage succes

Bij Vet Digital zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als Bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Vet Digital eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Vet Digital.

In dit blog geven we het woord aan onze ‘online marketing’ stagiair Sabrina Repkes. Sabrina is student aan de opleiding Advanced Business Creation in 's-Hertogenbosch. Sabrina vertelt je in dit verhaal alles over haar belevenissen bij Vet Digital.

 

De juiste mix voor stage succes

Niet alleen voor online succes maar ook voor stage succes heb je de juiste mix nodig. Mijn mix voor stage succes heb ik gevonden bij Vet. Door de ruimte, het vertrouwen en de ontwikkelingsmogelijkheden heb ik samen met Vet mijn mix voor stage succes gevonden. Ik mag dan ook zeggen dat ik mijn stage periode zeer succesvol heb afgerond, mede dankzij Vet.

Plotseling zijn er vijf maanden van stagelopen voorbij. Het voelt als de dag van gisteren dat ik binnenkwam bij Vet. In het begin is alles vreemd, anders en nieuw. Je begint met de cultuur van een organisatie te leren kennen en zo kende ik al snel de basisgedachte van Vet: succes behaal je samen door het creëren van de juiste mix. Ik werd aan deze mix toegevoegd en vanaf het begin geaccepteerd. Gedurende de stageperiode heb ik mijn eigen plek gevonden binnen het team en wist ook iedereen welke opdrachten ik uit kon voeren. Door dit duidelijk aan te geven weet je waarvoor je bij elkaar terecht kan.

Ontdekken door te ervaren

Het vertrouwen dat mij gegeven is en de ruimte voor ontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat ik grote stappen heb gezet in deze stageperiode. Ik heb ieder ingrediënt van de mix mogen ervaren, van de klant, naar realisatie, tot aan marketing. Iedere afdeling heeft zijn eigen specialiteit en dus een eigen ingrediënt voor de mix. Doordat ik het gehele proces heb kunnen ervaren heb ik ontdekt waar mijn interesses wel en niet liggen. Op deze manier heb ik mijn eigen weg gevonden binnen Vet en de dingen gedaan waar ik zelf achter sta.

Doordat Vet de totale mix van online succes aanbied zijn er veel verschillende fasen waar jij als stagiaire jezelf kan ontwikkelen. Afhankelijk van de interesse die je hebt vind je een specifieke weg naar een eind leerdoel. Op deze manier ben ik er als student gekomen waar ik mijzelf nog meer op wil gaan doorontwikkelen. Deze ontdekkingen zijn belangrijk voor het bepalen van mijn eigen toekomstbeeld. Op deze manier kan ik zelf concrete stappen zetten en mijzelf gaan vormen tot wie ik wil zijn.

Tijdens de stageperiode heb ik ook een innovatieopdracht uitgevoerd om meerwaarde te kunnen leveren op een bepaald onderdeel van Vet. Samen met Rowena en Ellen heb ik mijzelf sterk gemaakt om een nieuwe methode te vormen voor de marketing voorbereiding. TIjdens het uitvoeren van deze opdracht heb ik intensieve begeleiding gehad van Rowena en Ellen om te komen tot het gewenste resultaat. Het geeft een goed gevoel dat ik als stagiaire zijnde op deze manier Vet intern kan helpen met een stap in de positieve richting.

Vet bedankt Vet!

Ps; benieuwd wat ik echt gedaan heb al die tijd? Bekijk hier de aftermovie: