Stijn: Legendarisch Vet uitje

Bij Bureau Vet zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als Bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Bureau Vet eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Bureau Vet.

In dit blogartikel geven we het woord aan onze online marketing stagiair Stijn Valckx. Stijn is student aan de opleiding Marketing en communicatie op de Gilde Opleidingen in Venray. Hij heeft van februari 2017 tot juni 2017 ruim 20 weken stage gelopen bij Bureau Vet. In die 20 weken heeft hij gewerkt voor een van onze klanten, genaamd Jansen en Jansen. In dit blogartikel deelt hij zijn ervaringen over zijn stageperiode.

 

Bureau Vet, een uitdaging!

De keuze voor Bureau Vet als stageplek is voortgekomen uit het feit dat ik op zoek was naar een uitdaging. Naar stage lopen bij een bedrijf waar ik veel zou leren. Na 20 weken stage bij Bureau Vet kan ik ook zeggen dat ik echt veel geleerd heb. Bureau Vet bevindt zich in een nog altijd relatief ´nieuwe´ markt, namelijk in de online business. Op school leer je nog niet veel over deze business. Doordat ik hier nu mijn ervaring heb opgedaan, kan ik daar in de toekomst van profiteren. Aan het begin van mijn stageperiode kreeg ik veel informatie te verwerken, maar na een tijdje had ik mijn draai gevonden. Bij Bureau Vet krijg je als stagiair veel vrijheid en daardoor heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen.

Jansen en Jansen mannenmode

Net als mijn voorgangers Charlotte en Jimmy heb ik twee dagen in de week bij Jansen en Jansen mannenmode in Boxmeer op locatie in de winkel gewerkt. Niet op de winkelvloer uiteraard, maar op kantoor. Daardoor kon ik vrij direct communiceren met het bedrijf en leerde ik de winkel echt goed kennen. Daardoor was ik in staat om mijn opdracht beter uit te werken. Bij Jansen en Jansen heb ik de afgelopen maanden grotendeels de (online) communicatie verzorgd. Daarnaast heb ik ook verschillende online en offline marketingacties opgezet. Zo heb ik bijvoorbeeld een bedrijvenactie opgezet. Daarbij hebben we een bedrijf benaderd met een bepaalde aanbieding voor alle medewerkers van dat bedrijf. Hiervoor moest een flyer ontworpen worden. Als je een flyer ontwikkelt is het belangrijk dat je de juiste papiersoort uitkiest. Zonder enig benul had ik in eerste instantie de eerste de beste papiersoort uitgekozen. Gelukkig hebben ze bij Bureau Vet met mij meegekeken. Vervolgens zijn er een aantal proeven besteld. Daaruit heb ik samen met de klant de beste gekozen. Het is dus belangrijk om aan elk klein detail te denken, voordat je iets daadwerkelijk uitvoert. Dat is iets wat ik hierdoor geleerd heb.

Onderzoek naar de positionering

Bij Jansen en Jansen heeft men ten doel gesteld dat men de dienstverlening richting de klanten wil verbeteren. Om die reden heb ik onderzoek gedaan onder de klanten van Jansen en Jansen. Waar mijn voorganger Jimmy juist de merkidentiteit van de winkel heeft onderzocht, heb ik mijn focus gelegd op hoe een bepaalde productgroep in de markt gezet kan worden en welke positionering daarbij het beste past. Positioneringsonderzoek dus. Uit het onderzoek zijn opvallende en bruikbare bevindingen voortgekomen, waar Jansen en Jansen in de toekomst op kan inspelen.

Legendarisch Vet uitje

De medewerkers van Bureau Vet werken continu hard voor de klant. Maar ze zorgen ook voor een gezellige sfeer in en om het kantoor. Het (verlate) jaarlijkse legendarische Vet uitje draagt hier zeker aan bij. Ik had de eer om dat in mijn stageperiode te mogen meemaken. Na een weekendje Eindhoven onveilig maken weet ik twee dingen: deze mannen en vrouwen weten hoe ze online succes moeten vieren en Flugel is king!

Op naar het HBO!

Inmiddels ben ik aan het einde van mijn stageperiode gekomen. Met trots kan ik terug kijken op een mooie periode. Ik heb enorm veel geleerd afgelopen periode. Maar ik ben er ook achter gekomen dat er nog veel te leren valt op het gebied van (online) marketing. Daarom ga ik volgend jaar verder studeren aan het HBO in het gezellige Eindhoven.

Bureau Vet en Jansen en Jansen bedankt voor de gezellige, maar bovenal leerzame periode!