Verkoop je producten snel online met gebruik van Shopify

Het hebben van een online visitekaartje is in deze tijd nog nooit zo belangrijk geweest. Nu hebben de meeste bedrijven wel al enige online aanwezigheid met een website waarop klanten informatie over de onderneming kunnen terugvinden. Maar online verkoop ontbreekt daar vaak bij. Dit is hét moment om ook hier aandacht aan te besteden om te zorgen dat er überhaupt nog omzet gedraaid wordt. Bouw nu een Shopify webshop en verkoop direct je producten of diensten online. 

Zo hebben we ervaren dat o.a. horecazaken en winkels economisch een grote klap kunnen krijgen als een virus de economie plat legt. Door het wegvallen van het fysieke verkoopkanaal moet het geld op een andere manier binnenkomen. Een verschuiving van offline- naar online verkoop is een logische stap om je bedrijf in de lucht te houden. Maar hoe pak je zo’n traject aan? Wat voor systeem kies je en hoe krijg je een webshop in zo’n korte periode online? Bureau Vet heeft als Shopify Partner - een bekend Ecommerce platform - ervaring in het snel opzetten van een webshop. We delen onze ervaring graag met je:

 

Diverse Shopify oplossingen mogelijk

Bureau vet - shopify partner

Met een Shopify webshop ben je heel snel in staat om een online verkoopkanaal te genereren. Dit kan op diverse manieren. Zo kun je kiezen voor een nieuwe website die je volledig in de Shopify omgeving opbouwt. Of wil je juist heel snel een verkoopkanaal opzetten waarbij je je huidige website laat bestaan? Dan is een stand-alone webshop wellicht de betere keuze. Beide opties zullen we even toelichten:

1. Een volledig geïntegreerde webshop met de website

Mocht je website niet meer goed functioneren en wil je graag over op een nieuw CMS, dan kan het verstandig zijn om direct een overstap te maken naar een webshop opzet waarbij je ook je content pagina’s en lead generatie combineert. Dit traject duurt normaliter wat langer dan het opzetten van een stand-alone webshop gezien je je oude website moet migreren naar een nieuw systeem. Het voordeel van één systeem is echter dat je niet in meerdere CMS-systemen hoeft te werken om content te updaten. 

Shopify oplossing-volledige migratie naar shopify

2. Een stand-alone webshop met integratie in je website

Een alternatief voor een volledige migratie is het opzetten van een aparte Shopify omgeving. Hier zet je al je gewenste producten in, je zorgt dat de instellingen van de webshop goed staan zoals verzendingen en betalingen en je kunt direct beginnen met verkopen. Door op je huidige website speciale buy-buttons te plaatsen en een uitklapbaar winkelwagentje kun je direct verkopen vanuit je huidige website. Deze oplossing is daarom zeer snel uit te voeren gezien je geen grote migratie in gang hoeft te zetten. Nadeel is dat je zowel in je website CMS als het e-commerce platform Shopify je content en producten moet updaten. 

In dit voorbeeld een website die volledig is opgebouwd in HubSpot CMS waarbij een aparte Shopify e-commerce omgeving geïntegreerd is.  

Stand-alone oplossing met buy-button

Bureau Vet als Shopify Partner

Bureau Vet kan je als geregistreerd Shopify Partner direct ondersteunen bij het opzetten, inrichten en onderhouden van je webshop in Shopify. Of je nu in de horeca, retail of andere dienstverlening werkt, we kunnen je als Shopify specialist direct ondersteunen bij het faciliteren van een online verkoopkanaal. Mis deze kans niet en neem direct want online zichtbaarheid is nog nooit zo belangrijk geweest!