Wordpress Meetup Nijmegen

Op woensdag 6 september was het weer zover: De Wordpress Meetup in Nijmegen, georganiseerd door Savvii en Yoast. Met vier collega's van Vet Digital hebben we het event bezocht dat in teken stond van het thema “Recurring Revenue”. Verder werd er deze avond ook nog een Google Analytics training verzorgd door Yoast. Het was wederom een interessante avond. De highlights van deze avond zetten we uiteen in dit blog. Lees dus snel verder en ontdek alles over recurring revenue en hoe jij dit kunt toepassen voor jouw bedrijf.

Recurring revenue als verdienmodel

Recurring revenue kan gezien worden als abonnementsvorm die ingezet wordt om geld te verdienen. Dit  verdienmodel staat in contrast met de eenmalige transactionele verkoop. Het voordeel van recurring revenue is dat het iedere periode geld oplevert. In de meeste gevallen is de tijdsduur van de periode ingesteld op een maand. Hoe lekker is het om de zekerheid te hebben dat je iedere maand een vast bedrag van je klant krijgt?

Netflix & Spotify

Er zijn erg veel voorbeelden te vinden van bedrijven die inspelen op het begrip “recurring revenue”.  Deze bedrijven krijgen maandelijks een vast bedrag per account. Een account kan gebruikt worden door meerdere mensen. Hierdoor kunnen ze de prijzen verhogen.  Netflix en Spotify zijn de meest bekende voorbeelden van bedrijven die gebruik maken van een abonnementsvorm als verdienmodel.

Recurring revenue in de vorm van online marketing

Zowel in de online marketingwereld als in de overige sectoren zijn er diverse diensten te bedenken die zich lenen voor recurring revenue. Doordat er continu veranderingen plaatsvinden binnen online marketing is het belangrijk dat je voortdurend aan het optimaliseren bent en inspeelt op de trends en ontwikkelingen. Om deze reden sluit dit vakgebied uitstekend aan bij recurring revenue. In de online marketingwereld kun je recurring revenue bijvoorbeeld inzetten voor de volgende diensten: 

  • Conversie-Optimalisatie
  • SEO
  • Hosting
  • Snelheid van de website verbeteren

Recurring meetings met vaste klanten

Recurring revenue bindt klanten aan je bedrijf. Hierbij is het belangrijk dat je zogenaamde recurring meetings houdt. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijks een vast moment inplannen voor een call. Bij grote klanten kun je deze maandelijkse call weer omzetten naar een fysieke maandelijkse afspraak. En zo zijn er nog veel meer vormen van marketing te bedenken die je kunt opnemen in je recurring business model.

Wil je meer informatie over recurring revenue of wil je juist weten wat Vet Digital voor jou kan betekenen op het gebied van online marketing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.