HubSpot integraties: hoe koppelingen tot meer inzicht leiden

HubSpot is hét platform waarmee je jouw marketing-, sales- en serviceprestaties naar een hoger niveau brengt. Hoewel veel van je processen in HubSpot gemanaged kunnen worden, maakt het platform regelmatig deel uit van een breder applicatielandschap. Om in zo'n situatie een 'single source of truth' te creëren, is een naadloze HubSpot integratie met andere applicaties - zoals ERP-, CRM- en financiële software - onmisbaar.

HubSpot integraties

Waarom HubSpot integraties belangrijk zijn

HubSpot integraties zijn om een paar redenen bijzonder belangrijk. Hoewel HubSpot bekend staat als dé applicatie waarmee jij je marketing, sales en customer service verfijnt, is er meestal meer data beschikbaar dan die uit alleen HubSpot. Bundel je die data, dan leidt dat tot nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden. Zo kun je dankzij een koppeling de data uit je ERP of financiële systeem gebruiken om in HubSpot een automation workflow te starten. Een andere reden kan zijn dat je specifieke goed werkende applicaties binnen jouw organisatie liever niet vervangt. Geen probleem, dankzij de API van HubSpot zijn veel applicaties te integeren om toch een 360 graden view van prospects en klanten te genereren.

Maak betere analyses op basis van geïntegreerde data

Het integreren van HubSpot met andere applicaties is vooral aan te raden omdat je daarmee de basis legt voor bijvoorbeeld het maken van betere analyses. Dat is mogelijk als jouw data compleet en kloppend is en je die data uit verschillende softwaretools bundelt. Met deze gecombineerde data geef je jezelf een beter inzicht in wat er speelt en maak jij op marketing- en salesvlak het verschil met concurrenten. Dat doe je met HubSpot, dat uitgebreid is voorzien van voorgedefinieerde functies die jou helpen met het targeten van je doelgroep.  

Laag 3-1

HubSpot integraties met bekende systemen

Een naadloze integratie tussen HubSpot en al deze andere voor jou onmisbare systemen is geen nice-to-have, maar een noodzaak. HubSpot is voorzien van uitgebreide API-koppelingen, zogenaamde interfaces die jou laten koppelen met allerlei andere systemen, zoals Wordpress, Shopify, Salesforce, Microsoft Dynamics, Exact, Afas, Zoom, PandaDoc en diverse ERP-systemen. In de HubSpot Marketplace zijn honderden koppelingen beschikbaar. Is de bestaande koppeling niet voorhanden, dan is met HubSpot Operations Hub of een maatwerk integratie altijd meer mogelijk.

Ervaren HubSpot realisatieteam

Vet Digital is partner van HubSpot en beschikt over een ervaren realisatieteam met ontwikkelkennis. Bekende bedrijfssystemen waar we koppelingen mee hebben gemaakt zijn Afas Online, Exact Online, Microsoft Dynamics 365, Salesforce, PowerBI, Pipedrive en Zoho. Dit is allemaal cloudgebaseerde software, wat het ontsluiten van de data uit de systemen en het koppelen ervan met HubSpot eenvoudiger maakt. Ook hebben we ervaring met het koppelen van on premise systemen aan HubSpot.

Raket ruimte

Begeleiding bij HubSpot integraties

Het team van Vet Digital zorgt voor de begeleiding die bij jou past. Wil jij HubSpot integreren met andere systemen, dan bekijken onze experts welke koppelingen standaard voorhanden zijn. Voor de ontwikkeling van nieuwe koppelingen helpen onze back-end developers met het leggen van de gewenste integratie.

Wil jij meer halen uit jouw data of data integraties? Plan een call met een van onze HubSpot experts!

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Sef Heldens
Inbound Marketing & Sales Consultant