4 onmisbare eigenschappen van een succesvolle content marketeer

onmisbare eigenschappen content marketeer

pexels-photo-958164Content is een essentieel onderdeel van een succesvolle Inbound Marketingstrategie. Zonder inhoud immers geen boodschap. Die boodschap moet ook nog eens aantrekkelijk verpakt worden. Je kunt nog zoveel content de wereld insturen, het moet wel de juiste snaar bij de juiste doelgroep raken. Makkelijker gezegd dan gedaan en lang niet iedere content marketeer is hiertoe in staat. Tekstschrijvers zijn er in overvloed, maar de pareltjes zijn zeldzaam. Toch hoef je geen natuurtalent te zijn om goede content te creëren voor je bedrijf. In dit blog bespreken we vijf eigenschappen van een goede content marketeer die je gewoon aan kunt leren.

1. Netwerk!

Vergeet niet met regelmaat achter je bureau vandaan te komen. Natuurlijk is blijven schrijven een vereiste voor goede teksten, maar fysieke ontmoetingen met mede-tekstschrijvers kunnen je op geweldige ideeën brengen en een eventueel vastgelopen schrijfproces volledig resetten. Succesvolle content marketeers danken hun succes niet alleen aan hun passie voor schrijven, maar ook aan de personen die hen inspireren, kennis bijbrengen en motiveren om op een eigen wijze te denken en schrijven. Door te netwerken en te luisteren naar anderen kom je tot de ontdekking dat er nog zoveel onbekend is en dat werkt inspirerend. Netwerken kan trouwens zowel offline als online. Ga op zoek naar wie jou inspireert en volg diegene op social media. Een kleine moeite, maar veel resultaat.

2. Ken je publiek

In deze tijd van social media kan je publiek direct op jouw teksten reageren. Het is heel vervelend wanneer je tekst veel negatieve reacties te verduren krijgt en het is heel begrijpelijk dat je dit de mensen op social media niet in dank afneemt. Houd echter in je achterhoofd dat jouw succes afhankelijk is van dit publiek. Probeer van negatieve reacties te leren en zorg dat je je publiek door en door kent. Met welke problemen worstelt jouw doelgroep en hoe kun je hen helpen met jouw teksten?

3. Keep writing!

Fietsen en veters strikken verleer je niet, maar door het vaker te doen word je er absoluut beter in. Dit geldt ook voor schrijven. Succesvolle schrijvers zijn niet altijd geïnspireerd om te schrijven, maar ze zijn zich ervan bewust dat juist het schrijven zelf ook inspirerend kan werken. Door het vaker te doen leer je welke vorm voor welke doelgroep het beste werkt en leer je ook meer over jezelf. Op welke momenten van de dag ben je bijvoorbeeld het meest productief? Door te blijven schrijven ontwikkel je ook nog eens sneller een eigen stijl. Niemand denkt exact zoals jij, maak daar gebruik van! Als één van de vele tekstschrijvers moet je je op een positieve manier onderscheiden. Onthoud dat lezers klikken op jouw berichten omdat het onderwerp ze aanspreekt, maar terugkomen door jouw persoonlijke stijl.

4. Optimaliseer je teksten

Het online zetten van je teksten betekent niet dat ze automatisch vindbaar zijn. Je zult je teksten daarom moeten optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Vervolgens moet je in de gaten houden in hoeverre de resultaten overeenkomen met je verwachtingen. Het vooraf bepalen van KPI’s (key performance indicators) is hiervoor een absolute must. Kijk bijvoorbeeld naar het social mediaverkeer, direct verkeer en organisch verkeer dat je teksten opgeleverd hebben. Door deze statistieken te analyseren en nieuwe teksten te baseren op deze gegevens, vergroot je de kans op succes doordat je de juiste teksten plaatst op de plekken waar je doelgroep zich bevindt.

Je hebt nu gelezen welke eigenschappen een succesvolle content marketeer bezit. Bezit je ze niet allemaal? Geen probleem! Je weet nu wat er moet gebeuren om je verder te ontwikkelen. Wil je meer lezen over de rol van content in jouw online marketingstrategie? Download dan onderstaand e-book.

Download whitepaper