Website laten optimaliseren: krijg meer bezoekers en conversies

Wil je je website laten optimaliseren? Goed idee! Want een goed vindbare, snelle en  conversie-gerichte website is tegenwoordig essentieel om succesvol te zijn.

Het ontwikkelen van een nieuwe website is een tijdrovende en ingewikkelde klus. Er gaan vaak maanden voorbereiding overheen voordat de website live staat. Dat is niet ideaal, want de plannen die in de voorbereiding bedacht zijn, kunnen op het moment van live gaan alweer verouderd zijn. Hoe voorkom je dat al het harde werk voor niets is geweest? En hoe weet je of alle bedachte plannen de website ook écht beter maken? Het antwoord: laat je website optimaliseren door Vet Digital. Met website optimalisatie blijf je ook ná lancering je website optimaliseren zodat deze altijd up-to-date is en op de lange termijn succesvol blijft.

Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

Website optimalisatie

Website optimaliseren? Blijf continu leren en verbeteren!

Vaak wordt gedacht dat als een website live staat, hij klaar is. Maar dat is niet zo. Een website is eigenlijk nooit helemaal af. Sterker nog, het begint eigenlijk pas na livegang. In het digitale landschap volgen ontwikkelingen elkaar snel op en zul je merken dat je website juist snel verouderd. Als bedrijf is het belangrijk om interessant en relevant te blijven en om content zo gepersonaliseerd mogelijk aan te bieden. Elke dag opnieuw. Alleen zo creëer je de optimale klantbeleving. 

Je klanten elke dag optimaal bedienen vraagt om een slimmere aanpak. Een continue aanpak. Website optimalisatie, ofwel Growth Driven Design in HubSpot termen, is een manier van webdesign waar verbeteringen elkaar snel en non stop opvolgen. In plaats van alles op één moment doen, zorgt deze strategische aanpak ervoor dat je het in behapbare stukken opdeelt en zo continue optimaliseert op basis van data. Dat betekent: minder tijdsdruk en een succesvolle website op de lange termijn. 

Doordat het CMS en CRM systeem van Hubspot naadloos met elkaar communiceren vergroot je de meetbaarheid. Zo heb je de acties van je leads en klanten perfect inzichtelijk. 

5 voordelen van website optimalisatie

 • Het draagt bij aan groei van je business
 • Continue groei aan leads
 • Minder grote tijdsdruk en investering 
 • Betere online vindbaarheid
 • Succesvolle website, óók op de lange termijn

5 voordelen van website optimalisatie

Website laten optimaliseren? Denk dan aan deze drie onderdelen

Website optimalisatie is grofweg op te delen in drie verschillende onderdelen. Om een website succesvol te maken, is het ten eerste van belang dat deze online vindbaar is in de zoekmachines. Dit noemen we Search Engine Optimization oftewel SEO. Daarnaast is het van belang dat de techniek/snelheid van je site op orde is. Ook wil je natuurlijk dat je site ervoor zorgt dat je bezoekers converteren, dit noemen we conversie optimalisatie.  Laten we hieronder inzoomen op deze drie verschillende onderdelen.

Onderdeel 1. Search Engine optimization

Je website succesvol optimaliseren? SEO is dan een essentiële eerste stap. Wanneer je website niet vindbaar is in zoekmachines zoals Google en Bing zal het aantal bezoekers tegenvallen. Zonder bezoekers krijg je uiteraard geen leads, conversies en tevreden klanten. Bij Vet helpen we je graag bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Meer weten over SEO? Klik dan op onderstaande button: 

Ontdek SEO

SEO website-optimalisatie

Onderdeel 2. Website snelheid/techniek

Een ander essentieel onderdeel, bij het optimaliseren van je website, is de snelheid en techniek van je website. Iedereen weet hoe vervelend het is om op een trage website te landen. Bij Vet Digital helpen we je bij het verbeteren van de snelheid en de techniek van je website. Zo zorgen we ervoor dat je website sneller wordt. Hierdoor verbetert de vindbaarheid van je site. Ook heeft een snelle website een positieve impact op conversies!

website snelheid en techniek optimaliseren

Onderdeel 3. Conversie-optimalisatie

Is de online vindbaarheid van je website op orde? En is je websitesnelheid goed? Dan is het zaak om de bezoekers die op je site komen tot lead te converteren. Het uiteindelijke doel is om deze lead een tevreden klant te maken! Soms kan het verbeteren van je conversies vrij simpel zijn. Zo is het plaatsen van call to actions op de juiste plekken een eenvoudige verbetering die zorgt voor extra leads.  

Het verbeteren van de conversie-gerichtheid van je site is een continu proces. Dit behoeft analytisch vermogen en kennis van de juiste tools. Wij helpen je hier graag bij. Plan geheel vrijblijvend een call en ontdek het. 

Plan een call 

Conversies verbeteren website
 • Fase 1 | Doelen bepalen en vooronderzoek

  We beginnen een traject door samen doelen te bepalen. Wat willen we gezamenlijk bereiken? Op basis daarvan bepalen we de meetbare doelen en KPI's. Ook brengen we jouw ideale klanten met buyer persona's in kaart. Daarnaast doen we vooronderzoek naar je website. Door in jouw website te duiken bepalen we de beginsituatie en hoe deze zich verhoudt tot de doelen die we hebben bepaald.

 • Fase 2 | Strategie bepalen

  Met het vooronderzoek hebben we de beginsituatie gedefinieerd en zijn er waarschijnlijk wat aandachtspunten uit gekomen waar we op gaan letten. Op basis daarvan bepalen we de strategie. Hoe zorgen we ervoor dat we de doelen gaan halen? Door het stellen van doelen, het doen van vooronderzoek en het bepalen van de strategie weten we waar we op gaan letten in de volgende fase:  dataverzameling.

 • Fase 3 | Data verzamelen en continue verbeteren

  Vervolgens gaan we over tot actie: data verzamelen, testen en optimaliseren! Met de verzamelde data krijgen we inzicht in welke aanpassingen daadwerkelijk verbeteringen zijn. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan optimalisaties op basis van snelheid, informatie & content, gebruiksvriendelijkheid of design. Dit proces blijft zich continue herhalen, zodat je gericht en non-stop blijft werken aan het succes van jouw website. 

Wil je nog meer van onze diensten bekijken? Dat kan!Onze diensten

Wij maken je website succesvol

Als Growth Agency denken wij met bedrijven mee van strategie tot aan uitvoering. Samen gaan we jouw bedrijfsdoelstellingen behalen! 

Met ons team van specialisten gaan we op zoek naar een strategie die past bij jouw bedrijf en zorgen we dat potentiële klanten jou vinden in plaats van jij hen.

Vet Grows

Wil jij ook je (HubSpot) website laten optimaliseren?

Met ons team van specialisten hebben we de ideale mix om de meest succesvolle websites te blijven ontwikkelen.

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een vrijblijvende call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Stijn Werther
Sales Executive