Account Based Marketing: focus op jouw ideale klant

Stel je voor dat je jouw salesproces direct kon starten met jouw best gekwalificeerde leads? Met Account Based Marketing focus je op specifieke personen en bedrijven. Op deze manier kun je heel gericht aan de slag met bouwen van zeer gepersonaliseerde ervaringen voor jouw beste leads. Met de juiste aanpak win jij jouw klanten voor je en realiseer je een hogere ROI en grotere klantloyaliteit.

Account Based Marketing

Stop selling, start helping

Account Based Marketing (ABM) is een strategie waarin Marketing en Sales samenwerken om gepersonaliseerde acties uit te voeren op vooraf geselecteerde accounts. Een goede ABM aanpak draait niet om verkopen, maar om helpen. Consultative selling noemen we dat. Door je te profileren als consultant in plaats van verkoper, voorzie je prospects van waardevolle en persoonlijke adviezen in plaats van ongevraagde salesinfo. 

Het aanbieden van waardevolle content is hierbij fundamenteel. Maar eerst is het belangrijk om te weten wat er bij jouw ideale klant speelt en hoe je hem kunt helpen. Daarna ga je over op het aanbieden van gepersonaliseerde communicatie, content en campagnes die inspelen op deze onderwerpen. Hierbij kun je denken aan een mailing, whitepapers, e-books of video. Grote kans dat de persoonlijke ervaring jouw prospect raakt én bindt. Wil je meer weten over Account Based Marketing? In deze blog  duiken we er dieper op in!

 

 

5 voordelen van Account Based Marketing

 • Focus op gekwalificeerde leads
 • Gericht op een selecte groep Ideal Customers
 • Sterke samenwerking tussen marketing en sales
 • Geoptimaliseerd marketing- en salesproces
 • Hogere klantloyaliteit
succes

Account Based Marketing en Inbound Marketing

Hoewel je bij ABM je marketing en sales richt op een kleinere - reeds bekende - groep target accounts is de basis van een goede Account Based Marketing aanpak nog steeds Inbound Marketing: vroegtijdig relaties opbouwen van met de doelgroep door waardevolle content aan te bieden op het juiste moment. Met Account Based Marketing bouw je hier vervolgens op door middels het aanbieden van een zeer gepersonaliseerde ervaring. 

Inbound Marketing
 • Fase 1 | Kick-off workshops

  Tijdens de kick-off workshop willen wij zoveel mogelijk leren over jouw business. Tijdens deze sessie stellen we samen vast:

  • Wat we gezamenlijk willen bereiken met Account Based Marketing
  • Wie jouw target accounts en buyer personas zijn
  • In welke markt(en) en type organisatie(s) zij zich bevinden 
  • Hoe de Decision Making Unit eruit ziet van de target accounts 
  • Wat de potentiële omzet is en hoe groot de kans op succes is
  • Hoe jouw salesproces eruitziet en hoe we dit kunnen optimaliseren
  • Welke content, gericht op jouw DMU's al aanwezig is
 • Fase 2 | Content mapping

  Daarna is het tijd om samen een richting te bepalen voor de eerste campagnes. Een belangrijke vraag is: welke thema's zijn belangrijk voor alle DMU-leden van jouw target accounts? Hier gaan we niet zomaar op basis van onderbuikgevoel te werk. We spreken met stakeholders in jouw organisatie en liefst ook met een of meer bestaande klanten. Zo ontdekken hoe de DMU's in elkaar zitten en wat daar leeft. Vervolgens plannen we een gezamenlijke brainstormsessie in en bepalen we de thema's en topics. 

 • Fase 3 | De eerste ABM Campaign

  Nu kunnen we echt beginnen! Het campagnethema is bepaald en de onderwerpen voor elke buyer persona en diens klantreis zijn ingevuld. De content wordt gecreëerd en door het team van Vet Digital online uitgerold via de meest relevante kanalen.

 • Fase 4 | Meten is weten

  In deze fase kijken we of de campagne werkt zoals we hadden voorspeld en of de vooraf gestelde doelstellingen zijn behaald. We kijken naar hoe vaak de DMU een bezoek heeft gebracht aan de website, hoe vaak e-mails geopend of aangeklikt zijn, hoe vaak er waar interactie ontstaat en of er content gedownload is. En vooral: lukt het om in contact te komen met de target accounts. Door non-stop te analyseren en te optimaliseren blijven we er scherp op zitten of volgens plan verloopt en kunnen we snel bijsturen. 

Wil je nog meer van onze diensten bekijken? Dat kan!Onze diensten

Wij helpen bedrijven groeien

Als Growth Agency denken wij met bedrijven mee van strategie tot aan uitvoering. Samen gaan we jouw bedrijfsdoelstellingen behalen! 

Met ons team van specialisten gaan we op zoek naar een strategie die past bij jouw bedrijf en zorgen we dat potentiële klanten jou vinden in plaats van jij hen.

Vet Grows

Benieuwd naar Account Based Marketing voor jouw bedrijf?

Met ons team van specialisten hebben we de ideale mix om de meest succesvolle campagnes te ontwikkelen. 

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een vrijblijvende call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Stijn Werther
Sales Executive