UX Design: de optimale ervaring 

Het succes van een website valt of staat met de gebruikerservaring. Gebruikers van de website moeten snel en eenvoudig de informatie kunnen vinden die zij zoeken. Zo niet, dan kan het zijn dat ze jouw pagina weer snel verlaten. UX Design focust zich op het verbeteren van een website door het optimaliseren van de gebruikerservaring. Heel belangrijk, want een goede website genereert meer conversies en heeft een hogere online vindbaarheid.

UX Design

De gebruiker centraal

UX design staat voor ‘User Experience Design’. Het is een verzamelnaam voor optimalisaties die zich richten op het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid van een website. Bij UX Design staat het bieden van een optimale ervaring aan je bezoekers centraal. Anders gezegd, je zorgt dat jouw website matcht met de wensen en verwachtingen van je bezoekers. Is de website waardevol? Biedt het informatie die zij zoeken? Kunnen zij deze informatie snel en eenvoudig vinden? Bereiken zij hun doel? Door bezoekers een optimale ervaring te bieden op je website voorzie je in hun behoeften. Dat zorgt voor meer terugkerende bezoekers, een succesvollere website en meer conversies.

Er zijn verschillende elementen waar UX Design zich op richt, zoals interactiedesign, websitefunctionaliteiten, informatie-architectuur en gebruikersonderzoek. Hoe dat er concreet uit kan zien op je website? Denk bijvoorbeeld aan een webdesign dat aansluit bij de doelgroep, onderscheidende call-to-action buttons en een heldere navigatie. 

Website development

3 voordelen van UX Design

 • Meer conversie

 • Een betere online vindbaarheid

 • Hogere geloofwaardigheid
UX Design
 • Fase 1 | Buyer persona workshop

  Het uitgangspunt van UX Design is het bieden van een optimale ervaring aan de gebruiker van de website. Daarom starten we met het leren kennen én zo goed mogelijk in kaart brengen van de doelgroep. Dit doen we samen door het creëren van buyer persona's. 

 • Fase 2 | Plan & productie

  Nadat we inzicht hebben gekregen in de wensen en behoeften van de doelgroep, maken we de vertaalslag naar concrete oplossingen. Als de plannen zijn goedgekeurd, gaan we over tot de productie van de materialen en content. We gaan aan de slag met het ontwikkelen van een sitemap, wireframe, webdesign, concept board en een concept van de website. Daarnaast kijken we ook naar andere optimalisaties zoals SEO.

 • Fase 3 | Data analyseren en continue verbeteren

  Zelfs na livegang zijn we nog niet klaar! Met behulp van data blijven we continue verbeteren om zo meer resultaten uit je website te halen. Zo blijft je website altijd up-to-date en op de lange termijn succesvol!

Wil je nog meer van onze diensten bekijken? Dat kan!Onze diensten

Jouw bezoekers de meest optimale ervaring bieden? 

Als Growth Agency denken wij met bedrijven mee van strategie tot aan uitvoering. Samen gaan we jouw bedrijfsdoelstellingen behalen! 

Met ons team van specialisten hebben we de ideale mix om gebruiksvriendelijke websites te bouwen die meer rendement opleveren.

Vet Grows

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een vrijblijvende call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Stijn Werther
Sales Executive