4 redenen waarom B2B content marketing voor jouw bedrijf belangrijk is

Je weet als bedrijf vast wel dat goede content bijdraagt aan effectieve marketing. In de praktijk blijkt dat het veel tijd in beslag neemt. En tijd is nou net het probleem. Daarnaast zie je van je tijdsinvesteringen nog weinig resultaat. Iedere week een blog produceren over uiteenlopende onderwerpen zorgt waarschijnlijk niet voor het beoogde effect. Waarom je als B2B bedrijf dan toch aan de bak moet met content marketing? Dat lees je hieronder!

Content marketing: veel meer dan alleen het plaatsen van een blog

Vaak wordt er over content marketing te makkelijk gedacht, waardoor er te snel geconcludeerd wordt dat het niet werkt. Veel bedrijven zullen herkennen dat ze af en toe een blog plaatsen of een pagina schrijven over uiteenlopende onderwerpen en op het moment dat het hen uitkomt. Je schiet met los hagel en op die manier zal het inderdaad niet veel resultaat opleveren.

Content marketing is veel meer dan het plaatsen van een blog, een pagina of een social bericht. Het wordt pas echt effectief wanneer je er een complete strategie aan hangt: welke content ga je voor welke doelgroep schrijven en welk probleem of welke vraag los je daarmee op?

Onderstaand hebben we 4 redenen voor je op een rijtje gezet waarom jij voor jouw B2B bedrijf niet onder content marketing uitkomt.

4 redenen voor het inzetten van B2B content marketing voor jouw bedrijf

1. De klant gaat zelf op onderzoek

60% van je sales cycle is al voorbij vóórdat je alleen nog maar de kans hebt gehad om met een potentiële klant te praten doordat deze zelf op zoek gaat naar mogelijkheden om zijn of haar vraagstuk op te lossen. Daarom moet je goede content bieden, anders vinden ze die content bij een concurrent, en ben je ze kwijt.

sales cycle


2. Content voor iedere fase van de buyer's journey

Als iemand je website bezoekt, is hij in de meeste gevallen niet direct klaar om over te gaan tot een aankoop. Hij kan zich bijvoorbeeld nog aan het oriënteren zijn. Content aanbieden op de verschillende fases van de buyer’s journey zorgt ervoor dat jouw content op het juiste moment beschikbaar is voor jouw potentiële klant, waardoor je ze op een natuurlijke wijze begeleid in het aankoop proces.

3. Duur van het aankoopproces

Het aankoopproces bij B2B bedrijven duurt vaak langer dan bij B2C bedrijven. Het gaat vaak om grote bedragen en om goed overwogen keuzes. Dat kan in sommige gevallen best een jaar duren. In de tussentijd moet je niet verdwijnen uit het zichtveld van deze potentiële klanten maar ze voeden met content die aansluit bij de behoefte die ze op dat moment hebben.

4. Specialist zijn door middel van content

Met het inzetten van content rondom jouw dienst of product, laat je zien dat jij specialist bent op dat gebied. Mensen zullen sneller vertrouwen in je hebben wanneer je waardevolle content plaatst, dan wanneer je een website hebt die alleen gericht is op conversie.

Meer weten over een goede content marketing strategie?

Starten met B2B content marketing

Wij zijn overtuigd dat content marketing (als onderdeel van een Inbound Marketing Strategie) één van de beste marketing strategieën is voor B2B bedrijven. Hebben wij jou na het lezen van bovenstaand artikel ook overtuigd?

Maak vrijblijvend aan afspraak om de content marketing werkwijze voor jouw B2B bedrijf door te nemen.