Alle HubSpot functionaliteiten in een notendop

Heb je de naam HubSpot vaker gehoord maar is jou nog niet duidelijk wat je er mee kunt doen? Lees dan dit artikel of vraag vrijblijvend een HubSpot demo aan om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

HubSpot is uitgekozen als dé leider in marketing automation tools door G2Crowd en Trustradius. HubSpot is niet alléén voor marketing geschikt, maar doorontwikkeld met een krachtig (gratis) CRM, Content Management Systeem voor het beheren van je websites, Sales tools voor het inzichtelijk maken / optimaliseren van je sales processen en Service tools om je bestaande klanten te managen en tevreden te houden.

De traditionele HubSpot funnel is verleden tijd

De traditionele HubSpot funnel is verleden tijd. In 2018 heeft HubSpot het Flywheel geïntroduceerd, zie onderstaande afbeelding. Hierin staat de klant centraal en wordt er niet alleen op het aantrekken van bezoekers en leads gestuurd, maar ook op het beter benutten van je klanten. Als jouw klanten promotor worden van je merk, dan trekt dit automatisch nieuwe potentiële klanten aan.

HubSpot heeft de tooling uitgebreid op het managen van het volledige Flywheel. Lees meer hieronder.

HubSpot flywheel

HubSpot CRM: gratis relatie beheer en chat

HubSpot chat

De algehele basis van HubSpot is het CRM systeem. Hierin beheer je gratis al je contacten en bedrijven. Deze kun je eenvoudig importeren,  handmatig beheren of automatisch laten aanmaken met (website) formulieren. Je beheert eenvoudig alle relaties en je bent vrij om velden aan te maken om je CRM data zo volledig mogelijk te maken.

Daarnaast krijg je een gratis chatfunctie die je met een druk op de knop in je website kan publiceren.

HubSpot CRM

HubSpot Marketing: Inbound Marketing automation software

Je bereikt een grotere doelgroep aan bezoekers als je structureel blogs creëert, deelt op social en je bestaande relaties op de hoogte houdt met nieuwsbrieven. Om leads te krijgen heb je pagina's met formulieren nodig. HubSpot ondersteunt alle facetten om je Inbound Marketing campagnes te beheren. Ook de logica om workflows en nurturing campagnes toe te passen. 

Met topic clusters en pillar pages bouw je sterke SEO pagina's die bijdragen aan een continue aanstroom van bezoekers.

HubSpot - inbound marketing campagnes beheren

HubSpot CMS: krachtig content management systeem voor jouw website

Bouw een krachtige website die is geoptimaliseerd voor elk apparaat, gepersonaliseerd voor elke bezoeker met behulp van gegevens uit HubSpot CRM en geïntegreerd met alle marketingtools. Dat is de kracht van het HubSpot CMS.

Je bewerkt je content eenvoudig zonder technische kennis en je beschikt over een ingebouwde Design builder waarmee je templates kan ontwikkelen naar eigen wens. Kom je hier zelf niet uit dan laat je jouw website door Vet Digital migreren of templates bouwen voor HubSpot.

HubSpot CMS

HubSpot Sales: bespaar tijd met handige sales tools

Laat jouw salesteam efficiënter werken met de handige tools van HubSpot Sales. Beheer je lopende deals, plan taken in, laat klanten direct een afspraak maken in jouw agenda en standaardiseer je dagelijkse opvolging met templates en playbooks.

Je krijgt beter inzicht in de effectiviteit van je sales mensen en de bijbehorende omzetten én de samenwerking tussen marketing en sales wordt aangescherpt.

HubSpot sales tools

HubSpot Service: maak van je klant een promotor

Manage je bestaande klanten met het ingebouwde ticketsysteem en krijg inzicht in hoe de klant over jou denkt. HubSpot Service geeft de mogelijkheid om de NPS score, feedback op tickets en de tevredenheid voor jouw diensten te meten. Daarnaast bouw je eenvoudig een kennisbank op met artikelen die jouw service team en klanten helpt om direct antwoord te vinden op veelgestelde vragen. Op deze manier kun je bestaande klanten beter onderhouden. 

HubSpot service

 

HubSpot dashboards: maak alles meetbaar

HubSpot heeft standaard rapportages en dashboards ingebouwd voor de marketing, sales, website en service tools. Deze kun je zelf aanpassen, samenstellen of uitbreiden naar wens. Je krijgt instant inzicht in hoe jouw marketing en sales funnel scoort of zelfs hoe jouw sales medewerker presteert.

HubSpot dashboards

HubSpot integrations: integreer je bestaande online tools met HubSpot

HubSpot is een uitgebreide tool met alle benodigdheden om de bezoeker tot promoter van je merk te maken. Echter heb je vaak al tools waarmee je werkt en wil je niet direct alles overzetten naar HubSpot. Daarom zijn er meer dan 1000+ HubSpot integraties beschikbaar zodat je jouw bestaande online tools kan integreren (plug en play).

Waarom kiezen voor HubSpot?

HubSpot is by far de beste, meest gebruiksvriendelijke en meest complete marketing/sales oplossing op dit moment. Buiten de uitgebreide functionaliteiten hebben ze een supportteam voor je klaarstaan, partners die je helpen en een uitgebreide academy om je kennis op pijl te houden.

"HubSpot is erg gebruiksvriendelijk en dat is belangrijk om in de organisatie draagkracht te kunnen creëren."

Gijs Hovens - Marketing Manager Savvii

Vraag hulp aan een gecertificeerde HubSpot partner

Een HubSpot partner helpt je op weg bij het inrichten van HubSpot en bepaalt wat je nodig hebt om een succesvolle strategie uit te rollen. Vet Digital is HubSpot Partner en helpt klanten bij:

  • Het bedenken en uitrollen van strategische Inbound Marketing campagnes in HubSpot Marketing;
  • Optimaliseren en inrichten van salesprocessen in HubSpot Sales;
  • Bouwen en optimaliseren van websites en templates in HubSpot CMS.

Dit doen wij met een team van professionals die een bijdrage leveren aan jouw doelstellingen. Lees waarom wij HubSpot partner zijn geworden.

Vraag een HubSpot demo aan

Bovenstaand artikel geeft een globale indruk van wat de mogelijkheden zijn van HubSpot. In een vrijblijvende HubSpot demo laten we jou zien hoe HubSpot kan bijdragen aan jouw uitdagingen.