De 10 vragen die jij moet stellen als je een HubSpot Partner zoekt

De juiste HubSpot partner kiezen gaat niet over één nacht ijs. Een goede HubSpot partner helpt je om je bedrijf te laten groeien met behulp van de inbound filosofie en het maximale uit de marketing, sales en service tools van HubSpot te halen. Om er achter te komen welke HubSpot Partner een goede match is, kun je onderstaande vragen stellen om een beter inzicht te krijgen.

1. Partner van HubSpot?

Wereldwijd heeft Hubspot zo’n 114.000 officiële HubSpot partners verdeeld over meer dan 120 landen. HubSpot maakt onderscheidt in 6 partner niveaus. De niveaus zijn verdeeld op basis van succes (van hoog naar laag).

  1. HubSpot Elite Partner
  2. HubSpot Diamond Partner
  3. HubSpot Platinum Partner
  4. HubSpot Gold Partner
  5. HubSpot Partner
  6. HubSpot Provider

In Nederland alleen al kan je kiezen uit ongeveer 150 mogelijke partners met verschillende niveaus. Op de website van HubSpot vind je alle Nederlandse HubSpot partners

2. HubSpot certificaten behaald?

In de HubSpot academy kunnen HubSpot Partners certificaten behalen. In de academy zijn honderden online cursussen te vinden op het gebied van Inbound Marketing, Inbound Sales, E-mail Marketing, Content Marketing, Social Media etc. Als medewerkers van een potentiële HubSpot partner gecertificeerd zijn dan weet je zeker dat ze uitgebreide ervaring over HubSpot hebben en in staat zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Tip: als HubSpot gebruiker kan je ook HubSpot certificaten halen!

3. Aantoonbare resultaten?

Om te bepalen of de HubSpot partner die jij op het oog hebt succesvol is kun je het beste vragen naar de succesverhalen. Je wilt natuurlijk graag weten welke resultaten ze voor klanten hebben behaald. Veel HubSpot partners hebben op hun website klantcases, of case studies. Wil jij een kijkje nemen in ons portfolio? Lees hier verder.

4. Hoe zijn de reviews?

In het overzicht met HubSpot partners vind je reviews van bestaande klanten over de partner. Deze reviews zijn waardevolle beoordelingen die je kunnen helpen bij je keuze.

Let hierbij ook goed op of dat klanten tevreden zijn én of ze lang klant blijven. De Inbound gedachte is dat er een relatie wordt opgebouwd voor een langer termijn, waarbij er vertrouwen is en er wederzijds wordt geïnvesteerd in de relatie. Je wilt tenslotte samenwerken met een bureau dat het beste voor heeft met jouw bedrijf. 

5. Demo?

De beste manier om te ontdekken wat een HubSpot Partner voor jou kan betekenen is door een HubSpot demo bij de partner op te vragen. Bij de meeste HubSpot Partners kun je een vrijblijvende demo aanvragen zodat jij kan ontdekken wat zij en het marketing, sales en services platform jouw organisatie kan bieden.

6. Past de werkwijze bij jou?

Alles valt of staat met communicatie. Het is daarom belangrijk om te achterhalen wat de werkwijze is van een HubSpot partner. Past deze bij jou? Bekijk de infographic voor onze werkwijze bij Vet Digital.

7. Ondersteuning voor de verschillende Hubs?

Er zijn HubSpot partners die gespecialiseerd zijn in slechts één van de Hubs (de HubSpot Marketing Hub, de HubSpot Sales Hub, de HubSpot CRM Hub of de HubSpot Service Hub). Breng dus goed in kaart met welke Hubs je wilt gaan werken en zoek daar een geschikte HubSpot partner bij. Uiteraard zijn er ook HubSpot partners die ondersteuning kunnen bieden voor alle Hubs, zoals Vet Digital. Het aanvragen van een HubSpot demo zou kunnen helpen in deze zoektocht.

8. Stand-alone projecten, retainers, of anders?

HubSpot partners hanteren vaak verschillende manieren van ondersteuning. Doe jij liever een stand-alone project, of ben je op zoek naar doorlopende ondersteuning (retainer) om de gestelde marketing doelstellingen te behalen? Ga in de zoektocht naar een geschikte HubSpot partner na of de partner de ondersteuning biedt die jij zoekt.

9. USP ten opzichte van andere HubSpot partners?

Zoals gezegd zijn er in Nederland al meer dan 150 HubSpot partners. Om wat extra inzicht te krijgen kun je bij enkele partners nagaan welke Unique Selling Points (USP’s) zij hebben ten opzichte van andere HubSpot partners. Wellicht maakt dat de keuze gemakkelijker voor je.

10. Extra services?

Er zijn HubSpot partners die gespecialiseerd zijn in slechts de HubSpot implementatie en beheer, maar er zijn ook full-service bureaus zoals Vet Digital, die je kunnen helpen met integraties, campagne ontwikkeling of content productie. Tip: denk ook aan de toekomst. Misschien zoek je nu alleen een HubSpot onboarding, maar heb je uiteindelijk ook hulp en advies nodig voor succesvolle Inbound Marketing Campagnes. Door meteen een bureau te kiezen die deze expertise biedt zorg je voor een future-proof samenwerking.

Voldoet de partner aan deze lijst? Dan heb je een goede match gevonden! Kom direct in gesprek met één van onze HubSpot consultants om jouw vragen te stellen en erachter te komen of wij een match zijn met elkaar. Tot binnenkort!