De invloed van Mobile First: Vierkante video

Sinds 2018 is écht alles Mobile First: websites worden mobielvriendelijk gebouwd en scoren hoger in Google door de komst van de mobile-first-index. Niet zo vreemd, want we Googelen, surfen, kopen en socializen er op los op onze mobiele telefoons. Met de groei van ons mobielgebruik, is ook video gegroeid. Sterker nog, de meeste video’s worden bekeken op mobiel. De invloed van Mobile First vraagt om een nieuwe aanpak van video’s op je website: vierkante video!

De groei van video door mobiel gebruik

Video is booming! Per dag kijken we wereldwijd 3 kwartier video, waarvan 28,8 minuten op onze smartphones of tablets. Naast dat we altijd en overal video’s kunnen kijken, kunnen we ook steeds makkelijker zelf video content maken en delen, door de verbeterde camera’s op onze mobiele telefoons. Facebook voorspelt dat in 2020 maar liefst 75% van alle mobiele data wordt gevuld met mobiele video’s. Met de grote verschuiving van videoconsumptie naar mobiel, zijn nieuwe videoformaten zoals vierkante video in opkomst.

Nieuwe videoformaten door mobiel gebruik

Video’s zijn nu nog voornamelijk ingericht op desktopformaat, ofwel: horizontaal. Wanneer je op je verticale mobiel een horizontale video bekijkt, zie je 2 zwarte balken naast de video. Nieuwe apps en sociale netwerken maken steeds meer gebruik van nieuwe videoformaten zoals verticale of zelfs vierkante video.

Vierkante video

Vierkante video’s zijn vooral populair op Social Media kanalen. Vierkante video’s resulteren zelfs tot 35% meer views dan horizontale video’s. Je hoeft je smartphone niet meer te draaien om de video in het beste formaat te kunnen zien. Wanneer je doelgroep veel gebruik maakt van mobiel is vierkante video een kans!

Mobielvriendelijke video’s op je website

Mobiele videoformaten worden nu vooral gebruikt voor Social Media en in mindere mate op websites. Maar waar we onze websites volledig responsive maken, zijn video’s vaak alleen nog te bekijken in het horizontale formaat. Wanneer je volledig mobielvriendelijk wil zijn, is het van belang om in te spelen op de nieuwe videoformaten. Vierkante video’s zijn geschikt voor zowel desktop als mobiele gebruikers zodat je je websitebezoeker de optimale gebruikerservaring biedt.

Meer tips voor een mobielvriendelijke website?

Wil je meer weten over hoe je je website mobielvriendelijk maakt? Download dan nu onze checklist. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen, wij helpen je graag aan een mobielvriendelijke website!