Kevin: Stage bij Vet was een mooie praktijkervaring

Bij Bureau Vet zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als Bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Bureau Vet eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Bureau Vet.

In dit blog geven we het woord aan onze front-end development stagiair Kevin van Schaijk. Kevin is student aan de opleiding Applicatieontwikkelaar te ROC de Leijgraaf. Na een succesvol sollicitatiegesprek kreeg hij eigenlijk direct erna al te horen dat hij deel uit mocht gaan maken van het team van Vet. Op 20 april was het zover, de start van zijn circa 6 maanden durende stageperiode als front-end developer bij Bureau Vet.

 

Leuke en afwisselende werkzaamheden

Kevin: “Eigenlijk al vanaf de eerste dag dat ik stage liep bij Bureau Vet heb ik veel geleerd. Gedurende de tijd dat ik bij het internetmarketingbureau stage heb gelopen is dat eigenlijk alleen maar toegenomen en heb ik mooie ervaringen opgedaan. Ik heb veel verschillende opdrachten mogen uitvoeren tijdens mijn stageperiode. Dat zorgde voor veel afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden en achteraf kan ik stellen dat eigenlijk alle werkzaamheden die ik heb uitgevoerd een mooie uitdaging zijn geweest.

Zo ben ik onder andere aan de slag gegaan met een webpagina voor een routebeschrijving naar het kantoor van Bureau Vet. Daarnaast heb ik verbeteringen doorgevoerd aan de e-mailhandtekening van de medewerkers van Vet, ben ik bezig geweest met verschillende soorten call-to-action buttons en contactbuttons voor diverse websites en heb ik diverse sites grondig bestudeerd om alle fouten eruit te kunnen halen. Uiteindelijk mocht ik me zelfs focussen op het van de grond af aan opbouwen van een complete website. Dat was zeker een mooi hoogtepunt in mijn stage waar ik veel van geleerd heb.”

Veel kennis en ervaring opgedaan

“Tijdens mijn stageperiode bij Bureau Vet heb ik op verschillende vlakken met betrekking tot front-end development kennis op kunnen doen. Wat ik extra mooi vond was dat ik ook veel dingen heb geleerd die gedurende mijn opleiding niet of nauwelijks zijn behandeld. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan het werken met responsive websites en de uitdagingen die daarbij komen kijken en aan het werken met zogenaamde open source systemen zoals Wordpress. Dat laatste is extra handig omdat een open source CMS niet bedrijfsgebonden is en ik mijn kennis daarvan zeker nog ga kunnen toepassen bij andere bedrijven.

Tijdens mijn stageperiode bij Bureau Vet heb ik veel kennis en ervaring op kunnen doen op het gebied van front-end development en daar kan ik in de toekomst nog zeker mijn voordeel mee gaan doen. En omdat Bureau Vet meer is dan alleen een bedrijf dat websites ontwikkelt heb ik ook nog kennis en ervaring op kunnen doen met betrekking tot andere disciplines zoals marketing, branding en design. Ook die dingen zijn mooi meegenomen en zullen gedurende mijn opleiding en verdere carrière nog zeker van pas gaan komen. Eigenlijk vanaf de eerste dag van mijn stage heb ik het heel erg naar mijn zin gehad bij Bureau Vet. Het is een gezellig en jong bedrijf waar ik een goed gevoel aan overgehouden heb. Al met al heb ik uitstekende praktijkervaring opgedaan en ben ik meer te weten gekomen over hoe het er in mijn beroepsrichting aan toe gaat, besluit Kevin.”