Dit zijn de 3 beste remarketing tools voor moderne marketing

remarketing tools voor moderne marketing

laura-crowe-689639-unsplashEen keuze maken uit de vele remarketing tools kan een lastige klus zijn. Dit geldt zeker voor marketeers die zich bezighouden met moderne marketing, waarin adverteren niet centraal staat. Als moderne marketeer heb je waarschijnlijk ook nog eens minder tijd om te besteden aan advertentiestrategieën. Maar geen zorgen! In dit blog licht ik de drie door ons meest gebruikte remarketing tools uit en vertel ik je meer over de voor- en nadelen. Na het lezen van dit blog ben jij als het goed is in staat om een goed onderbouwde keuze te maken en snel aan de slag te gaan met het opnieuw benaderen van jouw websitebezoekers.

1. Facebook

Ondanks de afnemende populariteit van dit platform, heeft Facebook in ons land nog steeds 10,1 miljoen actieve gebruikers. Grote kans dus dat (een deel van) jouw doelgroep hier ook op te vinden is. Door het plaatsen van een pixel kun je jouw websiteverkeer opnieuw benaderen op Facebook. Ook op andere sociale media zoals LinkedIn en Instagram zijn er mogelijkheden tot remarketing, welke vergelijkbaar zijn met die van Facebook.

Een groot voordeel van Facebook remarketing is dat je heel accuraat te werk kunt gaan op basis van interesses en/of demografische kenmerken. Daarnaast kun je de advertenties ook laten zien aan iets wat Facebook ‘vergelijkbare doelgroepen’ noemt. Met alle data die zij met de geplaatste pixel verzamelen, bepalen zij wie er zeer waarschijnlijk interesse heeft in jouw product of dienst. Dit is een goede aanvulling op remarketing advertenties!

Het grootste nadeel van adverteren op Facebook is de manier waarop dit platform wordt gebruikt. Tijdens werktijd is het bij de meeste bedrijven not-done om tijd te besteden aan sociale netwerken, dus de kans dat jouw advertentie tijdens werktijd gezien wordt, is daardoor vrij klein. Vraag je dus voor je begint altijd af: wil ik iemand in zijn vrije tijd hiervoor benaderen? 

2. Google Ads

Google Ads (voorheen Google AdWords) is misschien wel de bekendste tool om te gebruiken voor de inzet van remarketing advertenties. Je hebt binnen Google Ads de mogelijkheid om te adverteren wanneer iemand zoekopdrachten uitvoert of wanneer iemand aan het browsen is over andere websites.

Dit brengt mij direct bij het grootste voordeel van Google Ads: er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Niet alleen in het adverteren zelf, maar door de koppeling met Google Analytics ook in de rapportage. 

Adverteren in Google Ads is dankzij de vele opties waarschijnlijk de eerste keer wat overweldigend. Gelukkig is het helpcentrum van Google heel uitgebreid en met wat basiskennis van adverteren, valt de moeilijkheid uiteindelijk toch best mee.

3. HubSpot

HubSpot is een ander soort tool dan de twee hierboven. Je kunt hiermee namelijk alleen de remarketing doelgroepen aanmaken, maar het uiteindelijke adverteren gebeurt alsnog via Facebook Ads, Google Ads of LinkedIn Ads. De grootste voordelen hiervan zijn dat het makkelijk in gebruik is, er weinig mis kan gaan en je al jouw advertentie uitgaven gecentraliseerd hebt. 

Daarnaast maak je zonder moeite advertenties waarbij de kans op fouten nihil is. Wil je dus graag snel van start zonder veel tijd te investeren, dan is dit jouw beste optie.

Een nadeel van het inzetten van remarketing via HubSpot is dat alleen in de betaalde versie van deze add-on jouw Google Ads en LinkedIn advertenties gekoppeld kunnen worden. Wanneer je nu al adverteert op Facebook is het aan te raden om deze tool gewoon eens te proberen, want de koppeling met Facebook Ads is immers gratis! 

Natuurlijk zijn er nog veel meer tools die je kunt gebruiken, dus schroom niet om nieuwe dingen te proberen. Je komt er immers pas echt achter wat het beste werkt door het gewoon te proberen! Hopelijk heb je na het lezen van dit blog in ieder geval beter inzicht in welke remarketing tool het beste kan bijdragen aan het behalen van jouw moderne marketing doelen. Wil je meer weten over Inbound Marketing? Download dan onderstaand e-book!