Een gepersonaliseerde video verhoogt het rendement van je verkoopproces

Deze week zijn de VET’ers druk in de leer bij Inbound 2021. Inbound 2021 is hét virtuele kennis-event van HubSpot over Inbound Marketing, Inbound Sales en Service. In deze blog vertel ik je de take aways van de sessie ‘How to maximize video in sales’. De focus ligt vooral bij het inzetten van gepersonaliseerde video in de communicatie met (potentiële) klanten.Uit onderzoek blijkt dat 72% van de deelnemende bedrijven een verhoging zien van het responspercentage bij het inzetten van een gepersonaliseerde video’s. Bij 24% blijft het responspercentage hetzelfde en slechts 5% ziet een daling. Uit datzelfde rapport komt ook naar voren dat bij 48% van de ondervraagden het verkoopproces verkort wordt dankzij video. Bij 49% is dat hetzelfde gebleven. Tot slot geeft 53% aan dat het de close rate van een deal verhoogd wordt na het inzetten van een gepersonaliseerde video. Kortom, het gebruik van een gepersonaliseerde video is dus geen nice-to-have meer, maar een must-have voor sales professionals.

De voordelen van gepersonaliseerde video’s in sales

 • Het verkoopproces wordt persoonlijker. Prospects krijgen middels een video het gevoel dat ze jou als persoon leren kennen. Toon en lichaamstaal zijn belangrijke factoren bij het opbouwen van vertrouwen.
 • Het voelt persoonlijker. Met een gepersonaliseerde video krijg jouw prospect nét dat beetje extra waar hij of zij naar op zoek is. Door in de video hun naam te gebruiken en te refereren naar recente gesprekken krijgt hij of zij het gevoel dat je tijd voor hem of haar gemaakt hebt.
 • Het is meer visueel. En daarom gemakkelijker om te laten zien hoe jouw product of dienst werkt of eruit ziet.

Met een gepersonaliseerde video onthouden prospects je beter!

Wanneer zet je een gepersonaliseerde video in?

Er zijn meerdere momenten tijdens je salesproces om een gepersonaliseerde video in te zetten. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Om jezelf voor te stellen aan een prospect (first touch): vertel wie je bent, waarom je contact zoekt en geef een nuttige tip.
 • Demonstratie video’s die prospects te allen tijde kunnen bekijken (nurturing): denk bijvoorbeeld aan een showcase van producten of klantsuccesverhalen.
 • Voor een meeting met een prospect (nurturing); je kunt bijvoorbeeld een gepersonaliseerde video sturen met een reminder van de meeting en aangeven dat je uitkijkt naar de meeting.
 • Na een meeting met een prospect (nurturing); denk hierbij bijvoorbeeld aan het toesturen van een samenvatting en de take away’s van de meeting in een gepersonaliseerde video.

Tips voor een fantastische video-pitch

 • Hou het kort. De ideale lengte van een video is 60 seconden.
 • Maak het persoonlijk. Noem bijvoorbeeld de naam van degene waarvoor je de video maakt. Dit wekt gegarandeerd vertrouwen.
 • Ben jezelf. Laat zien dat je oprecht bent en dat je probeert het probleem van je prospect op te lossen.
 • Geef in de video duidelijk aan wat je de prospect wil laten doen. Wil je bijvoorbeeld een afspraak met ze maken? Als je er niet in slaagt om aan te geven wat de vervolgstappen zijn dan zal een video je niet verder helpen in je verkoopproces.

Hoe maak en verstuur je gepersonaliseerde video’s in HubSpot?

Hieronder een kort stappenplan van hoe je gepersonaliseerde video’s in HubSpot kunt maken en versturen.

 • Navigeer in je HubSpot account naar contacten en zoek naar de prospect waar je een video naar toe wilt versturen. Klik op zijn naam en vervolgens op e-mail. Er opent een nieuw scherm
 • Klik onder het gebeid van de bodytekst op het kleine video pictogram. Als je Vidyard nog niet gekoppeld hebt aan je HubSpot account zal je dit eerst moeten doen.
 • Klik vervolgens op nieuwe video en in het vervolgkeuzemenu op camera-opname. Hier kun je nog enkele instellingen wijzigen en krijg je een voorbeeld te zien van wat je opneemt.
 • Wanneer je klaar bent klik je op opname starten. Er wordt drie seconden afgeteld en dan begint de opname.
 • Als je niet tevreden bent kun je eventueel opnieuw beginnen. Klik dan op opnieuw starten.
  Als je klaar bent met opnemen klik je op stop. Je kunt nu de video bekijken door op afspelen te klikken.
 • Ben je tevreden? Geef je video een naam, bijvoorbeeld: Hé (naam prospect). Klik vervolgens op invoegen en een miniatuur met de naam van de video wordt direct in de e-mail body geplaatst.
 • Vul eventueel de rest van je e-mail aan met tekst en klik op verzenden.

Ga aan de slag!

We kunnen wel stellen dat het gebruik van een gepersonaliseerde video een boost geeft aan je verkoopproces. Wil je nog meer rendement uit je verkoopproces halen? Kijk goed naar zaken die je verkoopproces kunnen optimaliseren. Bij Vet Digital werken we intensief samen met bedrijven om zowel hun marketing als hun sales processen optimaal in te zetten. Bel ons voor de mogelijkheden of overweeg een training procesoptimalisatie waarbij wij samen met je commerciële team jullie verkoopproces in kaart gaan brengen en/of verbeteren. Wil je alvast zelf aan de slag? Download dan het Sales Proces Template en breng je eigen proces helemaal in kaart.