Een Over Ons pagina: persoonlijke weerspiegeling van jouw organisatie

Over ons pagina

Als je als online bezoeker op een nieuwe website belandt, ben je vaak benieuwd naar de achterliggende organisatie. Hiervoor neem je dan een kijkje op de Over Ons pagina. Daar vind je (hopelijk!) informatie over wat de organisatie precies doet. Hoewel het goed is om deze pagina te bekijken, komt het regelmatig voor dat de informatie niet volledig genoeg is. Zo vraag ik me ook wel eens af of ik na het bekijken van een dergelijke pagina weet waar een bedrijf nu echt voor staat.

Bezoekers die een Over Ons pagina bekijken, willen kennis maken met de organisatie. Daarom is het van belang dat je duidelijk communiceert met wat voor een organisatie de bezoeker te maken heeft. Kortom: een Over Ons pagina verdient (meer) aandacht! In dit blog lees je wat het belang is van een persoonlijke Over Ons pagina en hoe je dit bereikt

Wat plaats je op je over-ons pagina?

De volgende inhoud kan niet ontbreken op een goede over-ons pagina. 

Inhoudelijke content

Het is belangrijk dat de inhoud van de Over Ons pagina relevant is en dat je vertelt wie de organisatie precies is. Dit hoeft echter niet per se zakelijk gecommuniceerd te worden.

Uitleg over de organisatie - Dit is de kans om te vertellen wat jouw organisatie uniek maakt: wat is het onderscheidend vermogen? Bezoekers willen overtuigd worden en zoeken antwoord op vragen die zij hadden voordat ze deze pagina bezochten, zoals: hecht de organisatie waarde aan MVO? En wat zijn de waarden en normen van de organisatie? Je hoeft op deze pagina geen producten of diensten toe te lichten, maar zoom bijvoorbeeld in op de werkwijzen van de organisatie.

Drijfveren en kernwaardes - Geef duidelijk aan waar de organisatie voor staat. Vanuit welke drijfveren wordt er gehandeld en wat zijn essentiële kernwaardes die worden meegegeven aan de medewerkers.

Medewerkers aan het woord – Wat is meer geloofwaardig dan het verhaal van eigen medewerkers? Laat daarom een paar medewerkers aan het woord over hun ervaringen met de organisatie en de passie waarmee zij werken. Om het helemaal af te maken, kun je er ook nog een persoonlijke foto bij plaatsen. Bezoekers maken op deze manier echt kennis met de organisatie, wat het vertrouwen in de organisatie vergroot.

Persoonlijke insteek

Geef een persoonlijke draai aan het verhaal over jouw organisatie en laat echt zien wie je bent. Een informele houding wordt over het algemeen zeer gewaardeerd. Door in de wij of ik vorm te schrijven, sta je als organisatie dichter bij je bezoekers. Plaats bovendien een leuke foto van het team, zodat de bezoeker weet wie er achter de organisatie zitten.

De Over Ons pagina is als het ware een weerspiegeling van jouw organisatie. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken hoe je jouw organisatie duidelijk kunt beschrijven. Verdiep je in jouw potentiële klanten en stel jezelf de vraag: wat willen zij weten en hoe kan ik dat op een persoonlijke manier overbrengen?

Visuele content

Naast het plaatsen van een leuke foto, is het altijd goed om middels andere vormen van visuele content feiten te delen. Laat bijvoorbeeld de klanttevredenheidsscore zien in een diagram en voeg behaalde keurmerken of certificaten toe. Bewijs op een creatieve manier dat jouw organisatie bepaalde successen heeft behaald. Dat geeft de bezoeker vertrouwen.

Over Ons pagina van Heineken: een voorbeeld van een goede pagina

Een goed voorbeeld van een organisatie die werkt met visuele content en tevens een persoonlijke en inhoudelijk relevante Over Ons pagina heeft, is Heineken. Er wordt geschreven over de geschiedenis, de structuur en belangrijke feiten van de organisatie. Daarnaast kan er kennis worden gemaakt met het management van Heineken. Deze open manier van communiceren geeft bezoekers van de website een kijkje in de 'keuken' van de organisatie.

Over Ons pagina

Een Over Ons pagina hoeft dus absoluut niet saai en formeel te zijn. Bedenk goed wat het doel is van deze pagina: maak van deze pagina geen sales pitch, maar vertel op een persoonlijke en creatieve manier wie je bent en waar je voor staat.