Google Ads Hacks [inclusief 12 tips]

Tijdens HubSpot Inbound 2021 sprak Kasim Aslam, CEO & oprichter van Google Ads bureau Solutions 8, over zijn tips en tricks voor goed presterende Google Ads campagnes voor e-commerce en leadgeneratie. Heb je het gemist? Geen probleem! Hier vind je zijn belangrijkste Google Ads Hacks op een rij.

 

Algemene Google Advertising tips

 1. Track je conversies!
  De makkelijkste manier om je conversies te tracken is om een aparte bedankpagina toe te voegen na iedere conversie. Zo kun je ook beter achterhalen vanuit waar een conversie is gekomen.

 2. Blijf je zoektermen optimaliseren en uitsluitingswoorden toevoegen.
  Een Google advertentie moet continu geoptimaliseerd worden om goed te kunnen werken. Onze tip: plan elke week een moment vrij in je agenda om je advertenties en zoektermen te beoordelen en eventueel aan te scherpen. Een voorbeeld hiervan kan zijn om uitsluitingswoorden toe te voegen. 

 3. Gebruik extenties!
  Met extensies kunt je je advertenties uitbreiden met aanvullende informatie, zodat het voor mensen nog aantrekkelijker wordt. Voorbeelden hiervan zijn een belknop, extra links of afbeeldingen. Extensies zijn erg belangrijk omdat het de klikfrequentie verhoogd. Het toevoegen van extensies is namelijk 20% van het werk, dat 80% van het resultaat oplevert.

 4. Zet split testing in
  Maak niet een enkele advertentie aan voor je advertentiegroep, maar test met meerdere advertenties zodat je snel kunt zien welke advertenties beter scoren. 

 5. Gebruik de biedstrategie “Targeted ROAS” niet direct
  Aslam raadt aan om “Targeted ROAS” niet te gebruiken in de eerste 45 dagen van je campagne. Laat Google eerst je kwalitatieve leads herkennen voordat je overgaat op deze biedstrategie. 

  Kwalitatieve leads laten herkennen door Google kun je doen door bijvoorbeeld  verschillende bedankpagina’s in te richten:

  Gebruikers die €50 uitgeven krijgen krijgen bedankpagina A te zien en gebruikers die €100 uitgeven krijgen bedankpagina B te zien. Vervolgens laat je Google alleen de bezoekers van bedankpagina B beschouwen als kwalitatieve leads.

Landingspagina best practices

 1. Gebruik geen zogenaamde “Squeeze” pagina’s
  Deze pagina’s zijn er puur op gericht om de contactgegevens van de gebruiker te vergaren. Het algoritme van Google is gericht op waardevolle content voor de gebruiker, daar moet je je dan ook op richten. Het doel van jouw landingspagina moet dus zijn om kwalitatieve content te bieden aan de gebruiker en niet om bijvoorbeeld een e-mailadres te achterhalen.

 2. Bewaak de continuïteit binnen je advertentie
  Dit doe je door dezelfde keywords waar je op target ook binnen je advertentie en je landingspagina te gebruiken. Zo vergroot je namelijk de relevantie van de advertentie. 

 3. Vertel de gebruiker wat ze moeten doen in de Call to Action
  Wanneer de CTA toespitst op de context van een gebruiker, zal de gebruiker eerder geneigd zijn om te klikken. Bijvoorbeeld een button met “Download hier de whitepaper” in plaats van slechts “Download”.

 4. Vergeet belangrijke technische SEO-aspecten niet!
  Zorg dat jouw landingspagina qua techniek in orde is. Let bijvoorbeeld op de laadsnelheid van de landingspagina en op de mobielvriendelijkheid.

 5. Social proof is een krachtig middel om in te zetten
  Gebruik video’s of citaten van klanten of partners waarmee je samenwerkt die jouw bedrijf of de samenwerking beschrijven. Dit zorgt voor een grote overtuigingskracht om jouw organisatie te vertrouwen.

Tips bij lead generatie via Google Ads

 1. Track je telefonische oproepen
  Gebruik call tracking via een externe tool om je oproepen te analyseren en importeer vervolgens de kwalitatieve leads terug als conversies in Google Ads. Zo kan Google de advertenties beter optimaliseren, omdat je een beter beeld hebt van de effectiviteit van een advertentie.

 2. Gebruik micro conversies
  Hiermee geef je Google informatie over de gebeurtenissen op je website die kunnen bijdragen aan conversies. Een micro conversie kan bijvoorbeeld zijn dat een gebruiker eerst drie pagina’s bezoekt, op een button klikt en dan vervolgens overgaat tot conversie.

Wil je meer marketingtips?

Wil jij meer advertising tips? Download de whitepaper!