Het leven van een front end developer bij Bureau Vet

10  vragen aan front end developer Indra

Front end developers staan nooit op de voorgrond, maar ze verzetten bergen werk achter de schermen. Zo ook Indra, onze eigen front end developer. Wat doet een front end developer bij Bureau Vet nou eigenlijk? In onderstaande blog stelt Sophie 10 vragen aan Front end developer Indra.

Eerst even voorstellen:
Sinds 2015 is Indra werkzaam als front end developer / UX designer bij Bureau Vet. Indra woont in Cuijk en is een écht familiemens. Buiten werktijd kijkt hij veel films en series, kookt hij Aziatisch (hij draait zijn hand niet om voor een heuse Bureau Vet sushi workshop!) óf maakt hij een mooie verre reis. Om te komen waar hij nu is, heeft hij 2 studies afgerond:

- Multimedia vormgever op het ROC in Nijmegen
- Communicatie Multimedia Design in Den Bosch

1. Wanneer wist je: ik word front end developer?

"Tijdens mijn MBO studie gericht op grafisch vormgever heb ik stage gelopen bij een web/reclamebureau. Hier ontdekte ik dat ik niet alleen websites wilde vormgeven, maar dat ik ze ook technisch wilde realiseren. Onder Front end vind ik met name de usability en gebruikservaring het belangrijkste: hoe mensen naar een website kijken en wat de doelgroep wil.

Mijn design skills komen me nog van pas bij het toepassen van front end development. Bijvoorbeeld bij het pixel perfect maken van icoontjes."

2. Hoe ben je bij Bureau Vet terecht gekomen?

"Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage ben ik in contact gekomen met een oud klasgenoot die werkzaam was bij Vet (ook vanuit een afstudeerstage). Zo ben ik bij Bureau Vet uitgekomen en daar blijven hangen."

3. Wat houdt front end developer zijn bij Bureau Vet in?

 "De werkzaamheden variëren van support werkzaamheden zoals kleine aanpassingen op een website van een klant tot aan grote trajecten waar je een hele nieuwe website bouwt zoals voor Elpress en Bol Adviseurs.

Het houdt in dat je goed moet schakelen tussen development, marketing en design. Zonder een compleet team heb je eigenlijk niks."

4. Hoe heeft jouw functie als front end developer binnen Bureau Vet zich in de loop der jaren ontwikkeld?

"Ik ben begonnen als stagiair en werkte toen vooral uitvoerend. Later werd ik meer betrokken bij complete projecten waarbij je ook aan tafel zit bij klanten om bijvoorbeeld te sparren over hoe het menu van de website in elkaar moet zitten.

Ook op technisch gebied heeft mijn functie een ontwikkeling doorgemaakt. Zo is de lijn tussen front end- en back end development werkzaamheden vaag en kan ik ook mijn weg vinden in PHP.

Samen met mijn eerdere front-end developer collega’s ben ik op zoek gegaan naar een nieuw CMS om onze websites in te bouwen. Dit werd Wordpress. Wordpress heb ik me helemaal eigen gemaakt. Sindsdien ga ik regelmatig naar Wordpress Meet-ups. Op dit moment ben ik de enige front end developer bij Bureau Vet en dan is het fijn om altijd wel bij iemand van de Wordpress community terecht te kunnen.

Tegenwoordig zit ik niet meer altijd direct bij de klant aan tafel, maar overleg ik met marketing of design wat de klant wil en wat de mogelijkheden zijn. Alle wensen stem ik af met het budget: is alles wat de klant wil ook mogelijk voor het budget dat wordt afgegeven?

Daarnaast ben ik niet alleen front end developer en UX designer die back end development klussen uitvoert, maar ben ik in de loop der jaren ook gebombardeerd tot klusjesman van Bureau Vet: van problemen met computers en telefoons oplossen tot werkplekken in orde maken voor nieuwe collega’s."

CTA-quiz

 

Wil je ook werken bij Bureau Vet en ben je benieuwd of je tussen ons team past?

 

5. Hoe begint jouw dag?

"Ik begin mijn dag met een kop thee (ook al lukt dat niet altijd), vervolgens check ik de support mailbox en slack (ons interne communicatie systeem).
Hierna ga ik aan de slag voor een groter project dat voor die dag gepland staat, zoals een nieuwe website of een nieuwe technische functie in een website. Voor de start van de bouw overleg ik nog even kort met de designer of één van de marketeers.

Ik sluit de dag af door de volgelopen mailbox nog eens door te nemen en support mailtjes bij te werken en af te handelen."

6. En wanneer ga je met een voldaan gevoel naar huis?

"Als ik heb gelachen met collega’s, of als ik een CMS training heb gegeven waarbij de klant aangaf tevreden te zijn met de nieuwe website die ik heb opgeleverd en hoe makkelijk het beheren van de website is.

Maar ook als ik mijn kennis heb kunnen overdragen aan een stagiair."

7. Wat was het meest vette project dat je hebt gedaan tot nu toe?

"Ik heb niet echt één project dat eruit springt. Het zijn vooral de grotere projecten, waar ruimte is om creatief te zijn en de klanten te verrassen, die ik het leukste vind om aan te werken."

8. Wat zijn obstakels die je tegenkomt in je werk?

"Ik vind het fijn om met collega’s te kunnen sparren over webdevelopment. Dat kan niet altijd met mijn marketing of design collega’s.

Ook zijn er af en toe dringende support vragen op het moment dat ik een grote klus aan het programmeren ben. Aan de andere kant is dat ook weer de afwisseling die ik heb: het ene moment ben je druk aan het programmeren en het andere moment heb je contact met de klanten."

9. Als je iets zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

"Als front end developer krijg ik niet altijd de start van een nieuwe klant mee, maar krijg ik pas met de klant te maken wanneer er daadwerkelijk development klussen uitgevoerd moeten worden.


Dat komt onder andere doordat ik het erg druk heb met lopende projecten. Meer tijd in de vorm van een collega front end developer, zodat ik meer tijd heb voor contact met de klant en spoedklussen zou de ideale oplossing zijn!"

10. De hamvraag: waarom zou iedere front end developer willen werken bij Bureau Vet?

"Je hebt super veel vrijheid. Iedereen binnen Bureau Vet is pro-actief bezig om de klant beter te maken. Je komt terecht in een heel divers team. Je krijgt dus veel mee van andere afdelingen zoals marketing en sales, waardoor je ook op andere vakgebieden kennis op doet."

Wil je meer weten over Indra of één van onze andere toppers binnen team Vet?Wil jij ook werken bij Bureau Vet?

Denk jij na het lezen van deze blog: Indra móet mijn nieuwe collega worden?

Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur ons direct een mail naar info@bureauvet.nl met jouw motivatie!