Hoe kies je de juiste HubSpot partner?

Een HubSpot partner helpt je om je bedrijf te laten groeien met behulp van de inbound filosofie en het maximale uit de marketing, sales en service tools in HubSpot te halen. Maar hoe kies je nu de juiste HubSpot partner? De HubSpot partner tiers, referenties en klantcases en het volgen van een demo helpen je om je de juiste keuze voor een HubSpot partner te maken.

Wat is een HubSpot partner?

HubSpot is een alles-in-één platform met tools voor marketing, sales, customer service en CRM. De software biedt haast oneindige mogelijkheden. Van het maken van websites in het HubSpot CMS tot het beheren van je social media kanalen en van het opvolgen van leads tot tools voor je klantenservice.

HubSpot partners zijn lokale specialisten die verbonden zijn aan HubSpot en daardoor alles weten over het platform. Een HubSpot partner helpt je om de software van HubSpot en de inbound filosofie op de juiste manier in jouw organisatie te installeren en implementeren.

Waarom een HubSpot partner?

Met de software alleen ben je er nog niet. HubSpot is een krachtig hulpmiddel, maar om je doelen te bereiken is er meer nodig. Een goede HubSpot partner helpt je daarom niet alleen om de software in te richten en klaar te maken voor gebruik, maar ook om de Inbound Marketing en Sales-strategie van je organisatie te bepalen en je eerste campagnes in HubSpot uit te rollen.

Wat doet een HubSpot partner?

HubSpot partners zijn er in verschillende soorten en maten. In Nederland alleen al kun je kiezen uit ongeveer 150 mogelijke partners. Er zijn HubSpot partners die gespecialiseerd zijn in slechts één of enkele van de tools in HubSpot, maar ook full-service bureaus die je kunnen helpen met zowel de techniek als de strategie.

Benieuwd naar de diensten waarmee wij als HubSpot Diamond partner je kunnen helpen? Vet Digital biedt onder meer de volgende services aan:

HubSpot onboarding

Tijdens de HubSpot onboarding richten we jouw HubSpot account in zodat het klaar is voor gebruik. Een HubSpot onboarding van Vet Digital bestaat onder andere uit:

 • Algemene HubSpot installatie;
 • Koppelen van domeinen voor blogs, e-mail, en landingspagina's;
 • HubSpot tracking code installeren;
 • Social media kanalen koppelen;
 • Ontwikkelen van HubSpot templates voor landingspagina's, thank you pagina's, blog en e-mail in de huisstijl van jouw organisatie;
 • Inrichting van Call to actions;
 • Website formulieren koppelen aan HubSpot;
HubSpot workshops en trainingen

De workshops en trainingen van Vet Digital helpen je om HubSpot te leren kennen. Denk hierbij aan:

 • Algemene HubSpot training;
 • HubSpot marketing training: dashboards, e-mail, blogs, social media en workflow automation;
 • HubSpot sales training; dashboards, deals, taken, chat, sequences, Sales Pro;
 • HubSpot service training; NPS scores, tickets, chat, kennis platform;
 • HubSpot CRM training: omgaan met contacten, bedrijven en smart lists
HubSpot CMS en templates
Wil je jouw website bouwen in het HubSpot CMS of liever in een ander systeem? Onze designers en webdevelopers kunnen je zowel helpen met het bouwen van een volledige website in HubSpot als het optimaliseren van een bestaande website door custom templates voor landingspagina’s, blogs en e-mails te bouwen.

HubSpot CRM implementatie

Centraal binnen HubSpot staat het CRM systeem. Hierin kun je onder meer zien welke acties iemand heeft ondernomen op je website of hoe een lead heeft gereageerd op de laatste e-mail nieuwsbrief van je bedrijf. Als HubSpot partner helpen wij je het CRM systeem zo in te richten dat je altijd het juiste overzicht hebt.

HubSpot integraties

De kans is groot dat je organisatie al met verschillende tools werkt. Vet Digital helpt je om de juiste koppelingen en integraties te bouwen, waardoor je je datastromen kunt beheren vanuit één systeem: HubSpot. Naast de native integraties in de HubSpot Marketplace kunnen door een HubSpot partner maatwerk koppelingen worden gemaakt, bijvoorbeeld met je ERP systeem of andere maatwerk software.

HubSpot partner tier

HubSpot heeft haar partners onderverdeeld in verschillende partner tiers oftewel partner niveaus. De niveaus zijn verdeeld op basis van succes. HubSpot maakt hierbij onderscheid in de volgende niveaus ’s:

 1. HubSpot Elite Partner
 2. HubSpot Diamond Partner
 3. HubSpot Platinum Partner
 4. HubSpot Gold Partner
 5. HubSpot Partner
 6. HubSpot Provider

Op de website van HubSpot vind je alle Nederlandse HubSpot partners in een handig overzicht op volgorde van partner niveau en reviews. Daarnaast kun je filteren op basis van branche, aangeboden diensten, taal en budget. Heel handig bij het kiezen van een geschikte HubSpot partner.

Ga naar de website van Hubspot om alle partners te bekijken!

Tips voor het kiezen van de juiste partner

Het overzicht op de website van HubSpot is een goed startpunt bij het kiezen van de juiste partner. Daarnaast zijn er verschillende andere zaken die je kunnen helpen bij het maken van een keuze:

Referenties en klantcases
Naast de reviews op de website van HubSpot bieden de meeste HubSpot partners op hun eigen website klantcases aan van eerdere successen. Deze klantcases geven vaak een goed beeld van wat een HubSpot partner in zijn mars heeft. Bekijk het portfolio van Vet Digital!

 

HubSpot certificaten
In de HubSpot Academy vind je verschillende cursussen om de Inbound methode te leren kennen en de verschillende tools onder de knie te krijgen. Certificaten zijn een goede graadmeter voor de kwaliteit van een HubSpot partner.

 

Vrijblijvende HubSpot Demo
Een HubSpot demo is een goede manier om HubSpot en een HubSpot Partner beter te leren kennen. Vet Digital biedt hiervoor een gratis HubSpot demo op maat aan. Vraag een Hubspot demo aan bij Vet Digital!

Waarom Vet Digital als HubSpot partner?
Ons team bestaat uit experts op het gebied van marketing, development, design en sales. Als HubSpot Partner helpen we bedrijven om te werken met HubSpot en de inbound methode: van de technische onboarding tot de implementatie en optimalisatie van je sales proces. Samen met onze klanten werken met HubSpot aan meer online succes.

Wil je gaan werken met HubSpot en ben je op zoek naar een HubSpot partner die je hierbij kan helpen? Vraag een gratis HubSpot demo aan of maak vrijblijvend een afspraak.