How-to: Social publishing in HubSpot

Vet Digital social publishing

Wil je graag je social media content voor verschillende kanalen organiseren in één social media tool? Dat kan eenvoudig in je HubSpot-account. Met de social publishing tool van HubSpot kan je snel social media berichten plaatsen, een geschikte afbeelding of video erbij kiezen en berichten van tevoren inplannen via verschillende kanalen. Als je je wat meer wilt verdiepen in de prestaties van je social media berichten en de engagement wilt onderzoeken, kan je dat ook eenvoudig in je HubSpot-account doen. Hoe je dat doet, lees je in dit How-to artikel.

Waarom gebruikmaken van de social publishing tool van HubSpot?

In HubSpot kun je al je social media content en kanalen beheren en monitoren. Het voordeel van HubSpot is dat je dit in hetzelfde platform doet als waar je je marketingcampagnes en online content in beheert. Met de social publishing tool kan je het Facebook-, Twitter-, LinkedIn- Instagram, of YouTube-account (deze laatste alleen bij Marketing Hub Enterprise) van de organisatie en collega’s koppelen en zowel automatisch als handmatig berichten publiceren. Daarnaast kun je eenvoudig via HubSpot de interacties met je berichten volgen of reageren op reacties. HubSpot geeft ook fijne statistieken weer zodat je de prestaties van de verschillende kanalen, campagnes en tijden makkelijk vergelijkt. Aan de hand daarvan kan je je social media strategie verder bijschaven.

De voordelen van social media berichten delen via HubSpot:

 • HubSpot maakt van gedeelde links een tracking url om het aantal kliks te kunnen meten.
 • Koppel social media berichten aan een HubSpot campagne om inzicht te krijgen in de overall prestaties van je campagnes.
 • Je kunt gemakkelijk en snel social media berichten op meerdere kanalen en accounts tegelijk posten of inplannen. Handig als bijvoorbeeld jouw sales managers wel actief willen zijn op social media, maar er de tijd niet voor kunnen vinden.

Stap 1: Koppel je social media accounts aan HubSpot

Om je social media accounts te koppelen in HubSpot onderneem je de volgende stappen:

 • In je HubSpot account, kies voor de instellingen pictogram in de navigatiebalk.
 • Navigeer in het menu aan de linkerzijde naar Marketing > Social.
 • Kies rechtsboven voor Connect account.

Vanuit hier kan je de gewenste social accounts koppelen. Dit kunnen zowel persoonlijke als zakelijke accounts zijn. Zakelijke social media accounts, zoals de LinkedIn company page, koppel je via het persoonlijke account van één van de beheerders. Het aantal social accounts dat je kunt verbinden hangt af van je Marketing Hub-account. Wil je per social media kanaal weten hoe de koppeling verloopt? Bekijk dan dit artikel van HubSpot

Stap 2: Maak en publiceer social media berichten

Om in HubSpot een social media bericht te maken en te publiceren:

 • Navigeer in je HubSpot-account naar Marketing ➡️ Social.
 • Klik rechtsboven op Create social post.
 • Selecteer in het rechterpaneel het sociale netwerk waar je je bericht wilt publiceren (kies het pictogram van Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn).

Opstellen van een social media bericht

Om je bericht te maken:

 • Wanneer je meerdere accounts hebt gekoppeld, kun je bij ‘Posting from’ één of meerdere accounts aanvinken waarop het bericht zal worden gedeeld.
 • Wil je HubSpot content delen zoals een blog? Klik dan op het paperclip-pictogram en selecteer je blogpost of landingspagina. Hiermee wordt de titel en link van deze content rechtstreeks in je bericht bijgevoegd.
 • Ga je niet-HubSpot content delen? Dan voeg je de link direct in het tekstveld in.
 • Nadat je de link hebt toegevoegd, wordt een voorbeeld van een bericht gegenereerd op basis van de metagegevens.
 • Voeg eventueel nog hashtags toe aan je berichten met het # -symbool of een emoji door op het emoji-pictogram 🙂 te klikken.
 • Je kan ook het @ -symbool gebruiken in je bericht om andere accounts (organisaties) te vermelden of te taggen. Let op; voor LinkedIn en Facebook kan je geen individuele gebruikers (of events) noemen of taggen wanneer je het bericht via HubSpot plaatst.

Taggen social media bericht HubSpot

 

Een afbeelding of video bij een social media bericht

 • Je kan ook een (andere) afbeelding toevoegen door op het afbeelding-pictogram te klikken. Daarmee kan je een afbeelding kiezen uit de File manager of een nieuwe afbeelding uploaden.
 • Met behulp van Canva kan je nu ook een afbeelding ontwerpen en deze toevoegen aan het bericht. Dit doe je door te kiezen voor Design with Canva en vervolgens het juiste format te kiezen. Vervolgens kan je (na een eerste inlog) je afbeelding ontwerpen in de editor en deze opslaan in de file manager.
 • Wil je liever een video toevoegen bij je bericht? Dat kan ook door het video-pictogram te kiezen. Hier kan je ook uit de File manager een video kiezen of een nieuwe video uploaden.

Afbeelding of video bij social media bericht HubSpot


Publiceren of inplannen van een social media bericht

 • Nadat je klaar bent met de inhoud van het bericht, kan je eerst nog Preview post kiezen zodat je weet hoe het bericht eruit komt te zien in het social account.
 • Wanneer je klaar bent stel je het moment van publiceren in. De tool zal automatisch een publicatietijd selecteren op basis van een (beschikbaar) social publishing-schema, maar je kan het moment wijzigen door op de datum en tijd te klikken en een custom publish time in te voeren. Of kies Publish now als het bericht direct wilt publiceren.
 • Eventueel selecteer je een HubSpot-campagne die je aan het bericht koppelt. Kies rechtsonder Campaign en selecteer een campagne of maak een nieuwe aan.
 • Wil je dit bericht ook op andere social media kanalen delen? Kies dan een van die pictogrammen onder je bericht bij Schedule another en de inhoud van je bestaande bericht zal zich automatisch dupliceren in je nieuwe bericht.

Schedule another social media bericht HubSpot

 

Stap 3: Analyseer de resultaten van je social media berichten

Het houdt uiteraard niet op bij het publiceren en inplannen van social media berichten. Om te bekijken of je berichten bijdragen aan je social media strategie kan je in HubSpot sociale media-statistieken bekijken en beheren.
Door in je HubSpot-account te navigeren naar Marketing➡️ Social en vervolgens naar het Reports tabblad te gaan kan je verschillende social media statistieken bekijken. In het dropdown menu bovenin kan je kiezen van welk platform je de statistieken wilt bekijken, voor welke periode en eventueel een specifieke campagne.
Zo kan je hier eenvoudig bijvoorbeeld eenvoudig bekijken wat de engagement is van je social media berichten door onder andere te kijken naar de statistieken van Interactions en Clicks of kan je je bereik volgen door onder andere naar de statistieken Impressions of Audience te kijken. Of bekijk eens wat de best presterende berichten zijn bij Top Posts, om daarvan weer te leren voor nieuwe berichten.

Op basis van deze Top posts kan je ook goed vaststellen op welke dagen en tijden je berichten het beste presteren, en dit weer gebruiken om een social publishing schedule in te stellen. Dit doe je bijvoorbeeld door te analyseren op welke berichten het meest wordt geklikt of in combinatie met de meeste interacties.
Door naar Settings onder Marketing➡️ Social te gaan kan je onder de tab Publishing een schema instellen en vaste dagen en tijden instellen voor je social media berichten.

Zelf aan de slag met social publishing

Wil jij nu graag zelf aan de slag gaan met het publiceren van social media berichten in HubSpot maar weet je nog niet wat de beste strategie is? Of wil je misschien hulp bij het creëren van content? Informeer dan eens naar onze HubSpot support strippenkaarten of plan direct een call in.

Plan een call met Sef