HubSpot introduceert een Europees datacentrum

HubSpot kondigt een nieuwe update aan: HubSpot EU Data Centrum. Met een Europees datacentrum geeft HubSpot gehoor aan de wens van Europese gebruikers om een regionale, AVG-proof opslaglocatie.

Sinds de invoering van de AVG krijgt het land waar data wordt opgeslagen en verwerkt veel aandacht. De AVG stelt namelijk dat we persoonsgegevens in principe alleen mogen gebruiken, opslaan en delen binnen landen die hetzelfde beschermingsniveau hebben als de EU. Je kan data wel opslaan buiten de EU, maar daarvoor zijn aanvullende eisen en regels. Ook bij consumenten komt steeds meer aandacht voor gegevensbescherming.

Het is dan ook niet gek dat veel Europese bedrijven de voorkeur geven aan Europese servers. Tot nu toe vond de hosting van HubSpot alleen plaats in de Verenigde Staten, maar daar komt verandering in! HubSpot heeft nu een Europees datacentrum, waarin Europese klanten hun HubSpot data regionaal en AVG-proof kunnen opslaan.

Vanaf wanneer is het EU Data Centrum beschikbaar?

Nieuwe HubSpot gebruikers kunnen direct gebruik maken van het EU Data Centrum. Voor bestaande gebruikers is HubSpot hard aan het werk om een soepele datamigratie mogelijk te maken. De verwachting is dat bestaande klanten hun data in 2022 kunnen overzetten naar het EU Data Centrum.

Kan ik al mijn HubSpot data straks overzetten naar het EU Data Centrum?

HubSpot is dit nog aan het onderzoeken, maar het is de bedoeling dat de meeste HubSpot data straks kan worden overgezet. Sommige items moeten mogelijk handmatig worden ingesteld, zoals het opnieuw autoriseren van integraties.

Hoe kan ik mijn data overzetten naar het EU Data Centrum?

Wanneer de migratie-optie verder ontwikkeld is kunnen wij je hier meer informatie over geven. Natuurlijk staan wij klaar om te helpen bij een goede overstap.

Moet ik mijn data overzetten naar het EU Data Centrum?

Nee, dit is niet verplicht. Als je jouw data niet overzet naar het EU Data Centrum blijft deze data opgeslagen in de Verenigde Staten.

Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je geen belangrijke informatie mist!