HubSpot update: Controle op het delen van Files in HubSpot

Uiteraard wil je zoveel mogelijk informatie op je website (zoals content, images en documentatie) laten indexering door Google om nog beter gevonden te worden. Het merendeel hiervan is ook bestemd voor openbaar gebruik. Echter, sommige documenten wil je liever niet geïndexeerd hebben. Denk aan een Whitepaper PDF die je niet zomaar wilt delen (bijvoorbeeld  alleen na een registratie in je CRM) of gevoelige persoonlijke informatie die je hebt opgeslagen in Files in je HubSpot account. Tot voor kort waren er geen opties om deze te beschermen tegen onbedoelde indexatie. 

Je hebt nu de keuze: publiek delen of niet

HubSpot heeft nu een optie ingebouwd waarin je de zichtbaarheid kunt beheren. In de file details kun je aangeven of een document publiek beschikbaar mag zijn en of deze gecrawld en geïndexeerd mag worden door zoekmachines. Deze update maakt het eenvoudiger om bestanden op het HubSpot-platform te beveiligen.

HubSpot file access

Delen van niet-toegankelijke documenten

Als een bestand ‘publiekelijk niet toegankelijk’ is, kun je als gebruiker een interne link opvragen naar het bestand of een bestandsvoorbeeld delen met andere gebruikers binnen je portal. Ook kun je een tijdelijke link genereren die je kunt delen met mensen buiten de portal die na 24 uur verloopt. Zo houd je meer controle op de toegankelijkheid en bescherming van je documentatie. 

HubSpot file sharing


Let op: heb je belangrijke files in HubSpot staan die je niet wilt delen, raden wij af om deze op HubSpot te zetten. Wil of moet je die toch in HubSpot Files zetten? Check dan goed of deze settings goed zijn ingericht per file. Alle eerdere HubSpot files die je daar hebt opgeslagen staan automatisch op publiek toegankelijk. Wellicht is dit voor sommige documenten ongewenst. 

Deze update is nu live voor alle Marketing Hub- en HubSpot CMS gebruikers.

Haal jij alles uit je HubSpot account?

Laat Bureau Vet de HubSpot scan uitvoeren en ontdek precies waar in jouw HubSpot account nog winst te behalen is om meer leads binnen te halen en je zichtbaarheid online te vergroten.