HubSpot update: Een nieuwe SEO optimalisatietool beschikbaar

Deze periode heeft HubSpot zwaar ingezet op SEO verbeteringen. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is voor elke marketeer een belangrijk onderdeel om je website beter te laten presteren. Het is alleen een enorme uitdagingen om de vele wijzigingen in het algoritme van Google bij te houden. Daarnaast is het vaak lastig om overzicht te houden waar nog kansen liggen met betrekking tot SEO updates. Vaak moet je hiervoor externe SEO optimalisatietools op je site laten draaien om te kijken waar nog verbeteringen door te voeren zijn. 

Nieuw: SEO Recommendations

HubSpot heeft nu een ingebouwde SEO optimalisatietool ingebouwd. Als je in het hoofdmenu van HubSpot op Marketing -> Planning & strategie klikt, kun je kiezen voor de optie SEO. Waar eerder alleen Topic Pillars onder deze optie vielen, zijn daar nu SEO optimisations bijgekomen. Een hele waardevolle toevoeging!

SEO recommendations

Met deze SEO optimalisatie pagina geeft HubSpot je per (sub)domein aanbevelingen in SEO acties die je kunt uitvoeren zoals:

  • Het aanvullen van META teksten 
  • Het aanpassen van je search title
  • Het beperken van duplicate titles en teksten
  • Het invullen van alt image tekst 
  • Etc.

 Zo kun je slim werken aan het optimaliseren van je SEO om de ranking van je website een boost te geven. 

Extra optie vanaf nu: Search title in blog aan te passen

Een optie die tot voor kort ontbrak binnen HubSpot was het kunnen aanpassen van de blogtitel specifiek voor de zoekresultaten in diverse zoekmachines zoals Google. Met deze update heb je nu de mogelijkheid om een andere​ ​HTML-titel, afwijkend van je H1 titel, voor je blog te gebruiken. Hierdoor ben je in staat flexibel te testen of een titel in zoekresultaten beter presteert met je H1 titel van het blog zelf. 

Hoe werkt het 

Je voert in het Settings tabblad van je blog omgeving je H1 blog titel in. Als je de titel op dezelfde wijze in de zoekresultaten wilt laten zien, hoef je verder niet te doen. Deze titel wordt default overgenomen in Page Titel. Wil je deze wel aanpassen, dan klik je op de knop ‘Customize blog's page title’. De optie om de pagina titel aan te passen wordt dan direct zichtbaar. 

HubSpot updates - customize title

Deze update is nu live voor alle Marketing Hub Professional pakketten,  het Enterprise pakket & voor HubSpot CMS. 

Haal het maximale uit jouw HubSpot account

Heb je het gevoel dat je belangrijke HubSpot updates gemist hebt waardoor je minder uit je HubSpot account haalt? Laat ons meekijken met een HubSpot scan en ontdek direct hoe je meer uit je Marketing, Sales en/of Service pakket kunt halen.