HubSpot update: nieuwe versie van Sequences

HubSpot heeft een vernieuwde versie van de Sequences tool uitgerold! Let op: deze update geldt alleen voor Sales- en Service  Professional & Enterprise klanten.

 

 

 

Wat houdt de sequence tool in? 

Met de sequence tool kun je een reeks gerichte, getimede e-mailsjablonen verzenden om over een langere periode contact met je lead, prospect of klant te onderhouden. Wanneer contacten de e-mail beantwoorden of een vergadering boeken, worden ze automatisch uitgeschreven voor de reeks omdat het doel is bereikt. Op die manier kan je sales- en serviceteam veel effectiever werken doordat bepaalde standaard handelingen uit handen worden genomen door HubSpot.

Wat houdt de update van sequence in? 

Met de nieuwste versie van Sequences wordt het voor verkopers makkelijker en efficiënter om niet alleen hun verkoopproces te automatiseren, maar ook hun verkoopproces te organiseren met meer flexibiliteit en controle. Met de nieuwste update heb je vier nieuwe opties:

  1. Je hebt de vrijheid om tot 50 contactpersonen in één keer in te schrijven.
  2. Reeksen pauzeren op basis van de voortgang van een taak.
  3. Algemene prestaties van de reeks bijhouden met nieuwe rapportages over de afzenderscore. 
  4. Het verzendlimiet van het aantal berichten is opgehoogd tot 500.

Hieronder worden de vier nieuwe functies verder uitgelicht.

1. 50 contactpersonen in één keer in schrijven

Je kan nu tot 50 contactpersonen in een keer tegelijk inschrijven. Contactpersonen die zich hebben afgemeld of in een onjuiste volgorde zijn ingeschreven, zullen worden verwijderd voordat een verkoper naar het inschrijfscherm wordt gebracht. In de animatie hieronder wordt dit duidelijk.

sequences

2. Reeksen pauzeren op basis van de voortgang van een taak

Een veelgevraagde optie door HubSpot gebruikers: Bij het aanmaken van een reeks heb je nu de mogelijkheid om de voortgang te pauzeren als bijvoorbeeld een taak nog niet is afgerond. Gewoonlijk zullen niet-voltooide taken de serie onderbreken. Zo houd je altijd zelf controle hoe een contact een reeks doorloopt. 

Sequences update

3. Algemene prestaties van de reeks bijhouden met nieuwe rapportages over de afzenderscore

Om het verzenden van een goede volgorde aan te moedigen, heeft HubSpot een nieuwe "Sender Score Rapportage" geïntroduceerd. Hiermee krijg je een beter inzicht in de gemiddelde prestaties van de sequences van je collega’s. Hierdoor ben je als team in staat om elkaars sequences te optimaliseren.

Sequence sender score

4. Het verzendlimiet van het aantal berichten is verhoogd tot 500

Al deze verbeteringen komen ook met een nieuwe verzendlimiet voor sequenties. In plaats van gebruikers te beperken tot 150 inschrijvingen/dag, worden de limieten verhoogd tot 500 geautomatiseerde 1:1 e-mailverzendingen per dag in Professional en 1000 geautomatiseerde 1:1 e-mailverzendingen per dag in Enterprise.

Haal jij alles uit je HubSpot account? 

HubSpot biedt ontzettend veel mogelijkheden en elke dag worden er nieuwe updates doorgevoerd. Het is lastig om dit als marketing of sales team allemaal bij te houden. Vet Digital kan zorgen dat je tooling up to date blijft en dat je het maximale uit je HubSpot account haalt waardoor jij met je team in staat bent om je doelstellingen te behalen. Vraag nu de HubSpot scan en aan ontdek wat Vet Digital voor je kan betekenen.