HubSpot Updates: nieuwe workflows en action sets

De afgelopen maand hebben er een aantal HubSpot updates plaatsgevonden. In deze blog bespreken wij twee nieuwe HubSpot updates: de nieuwe HubSpot Workflows en Action Sets.

 

 

 

Update 1: Nieuwe HubSpot Workflows

Het opzetten van workflows kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende acties dat het vaak lastig is om te vinden waar je naar op zoek bent. Wanneer een workflow uitgebreid en complex is, kan het moeilijk zijn om in één oogopslag te begrijpen wat er gebeurt.  Daarom hebben de workflows in HubSpot een nieuw uiterlijk gekregen. Het is nu duidelijker welke verschillende soorten acties je kan uitvoeren in HubSpot Workflows, dus de gebruikerservaring is veel gerichter opgezet. Het is nu een stuk gemakkelijker om nieuwe functionaliteiten te ontdekken en te gebruiken. 

HubSpot workflows hebben het volgende nieuwe ontwerp gekregen:

  • De action- en trigger cards worden nu beknopt en gefocust benoemd.
  • Het action paneel is opnieuw georganiseerd, zodat de lange, onhandige lijst van acties wordt vervangen met een meer gestructureerde en overzichtelijke lijst.
  • Het opzetten van een workflow wordt beter begeleid zodat je de juiste actie voor de juiste taak kiest.
  • Het pad om workflow integraties te ontdekken, verbinden en gebruiken is eenvoudiger gemaakt.

    Nieuwe HubSpot workflows

Update 2: Action Sets maken

Heb je een HubSpot Enterprise account? Dan biedt HubSpot nu ook de mogelijkheid om Action Sets te maken in workflows. Met deze functionaliteit kunnen gebruikers groepen workflow acties opslaan in een 'Action Set', zodat jouw team ze eenvoudig kan hergebruiken.

Deze Action Sets bieden een efficiënte en consistente manier om workflows te maken. Zo zullen Action Sets je workflow opzet minder tijdrovend maken, omdat je deze vaak gebruikte onderdelen van workflows met één klik kunt inzetten. Daarnaast verlagen Actions Sets de foutgevoeligheid, doordat workflowbeheerders richtlijnen kunnen vaststellen om menselijke fouten en inconsistenties weg te nemen.

Action sets

Wie hebben toegang tot deze functionaliteiten?

Bovenstaande updates zijn beschikbaar voor gebruikers van HubSpot Professional en Enterprise accounts. Om de nieuwe workflows te gebruiken, hoef je alleen maar te navigeren naar Automation > Workflows  in je HubSpot-account. Van daaruit kun je de mogelijkheden van het herontwerp ontdekken en implementeren.

Aan de slag met HubSpot Workflows en Action Sets

De nieuwe HubSpot Workflows beloven een positieve impact te hebben op de marketing en sales van B2B bedrijven. De nieuwe functionaliteiten zorgen ervoor dat jij jouw marketing en sales processen eenvoudiger kunt automatiseren, waardoor je meer tijd kunt vrijmaken voor strategische vraagstukken.

Heb je vragen over de nieuwe workflows of andere HubSpot updates? Neem gerust contact met ons op.