Infographics: drie voordelen op een rij

Infographics

ID-100207241De populariteit van infographics is de laatste tijd enorm toegenomen. Een infographic is een grafische weergave van informatie. Met behulp van beeld, quotes en cijfers wordt informatie op een creatieve wijze gedeeld. We zien dat infographics onder andere gebruikt worden voor het visualiseren en analyseren van trends, ontwikkelingen en onderzoeksresultaten. Kleurrijke graphics en korte pakkende teksten zijn de sleutel tot succes, mits deze natuurlijk relevant zijn voor de kern van de boodschap. In de marketing worden inmiddels al veel infographics met succes gedeeld, neem maar eens een kijkje op PinterestIn dit artikel zet ik de drie grootste voordelen van infographics voor je op een rij.

Infographic voordeel 1. Creativiteit

Wanneer we een tekst voor ons hebben, lezen we het verhaal vaak niet woord voor woord. We scannen de content over het algemeen kort en zoeken naar waardevolle en interessante informatie. Daarnaast focussen we ons op eventueel aanwezige beelden, zoals grafieken. Het grote voordeel van een infographic - in tegenstelling tot tekst - is dat het complete verhaal in één oogopslag wordt weergegeven. Kleurrijke graphics, getallen en woorden leggen de kern van de boodschap duidelijk uit. Infographics zijn pakkend en blijven ons dan ook beter bij dan een lange 'saaie' tekst. Bovendien kun je er al je creativiteit in kwijt!

Infographic voordeel 2. Naamsbekendheid

De huisstijl van je organisatie kan goed tot zijn recht komen in infographics. Wees consequent met kleuren en lettertypen. Ook kun je het logo van je organisatie laten terugkomen. Als je regelmatig infographics deelt in de huisstijl van je organisatie, levert dat een betere naamsbekendheid op. (Potentiële) klanten zullen jouw infographics herkennen en deze linken aan je organisatie en producten. Zorg ervoor dat je content deelt die aantrekkelijk is en aansluit bij de behoeften van je voor de doelgroep.

Infographic voordeel 3. Makkelijk deelbaar

Een infographic is heel geschikt om te delen via social media als Pinterest, Twitter en Facebook. Dit kan op verschillende manieren voordelen opleveren voor jouw organisatie. Allereerst worden interessante infographics met actuele informatie veel gedeeld, waardoor meer mensen kennis maken met jouw organisatie. Ook genereer je hiermee meer traffic naar je website. Bovendien maken goed ontworpen en duidelijke infographics mensen nieuwsgierig. Dit maakt dat jouw organisatie weer (extra) in beeld komt bij de doelgroep.