Moderne marketing uitbesteden in het MKB: 4 redenen

Moderne marketing uitbesteden in het MKB: 4 redenen

Marketing_uitbesteden-1Moeten we investeren in nieuwe marketingmedewerkers of kunnen we (een deel van) onze marketing beter uitbesteden? Een vraag waar menig MKB ondernemer antwoord op wil hebben. Ik merk dat het uitbesteden van marketing vaak wordt geassocieerd met een grote kostenpost, ‘iets dat alleen maar geld kost’.

Een ijzersterk ingerichte moderne marketing strategie levert echter veel op, denk aan meer websitebezoekers, naamsbekendheid en hoogwaardige leads. Alleen krijg je dit niet zomaar voor elkaar. Je moet de kneepjes van moderne marketing dan wel onder de knie hebben; van content creatie, SEO en websitedesign tot leadgeneratie, social media en marketing automation.

Ben je als MKB ondernemer benieuwd naar een aantal goede redenen voor het uitbesteden van marketing? Lees dan verder in dit blog.

1. Lastig om up-to-date te blijven

De ontwikkelingen op het gebied van moderne marketing volgen elkaar zo snel op dat het moeilijk is om bij te blijven. Door je marketing activiteiten over te laten aan een bureau weet je zeker dat je over de meest actuele kennis beschikt. Maak gebruik van deze kennis en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Een voorbeeld: sinds kort biedt Twitter de mogelijkheid om advertenties te maken. Hiermee verkrijg je - tegen lage kosten in een kort tijdsbestek - veel nieuwe, relevante volgers. Interessant voor jou? We helpen je er graag mee.

2. Niet alle vaardigheden aanwezig

Als MKB directeur hoor je veel over nieuwe marketing tools en functies, maar hoe deze dan precies werken is vaak een vraagteken. Ook heb je het vermoeden dat de mensen binnen jouw organisatie niet over alle vaardigheden beschikken om ermee aan de slag te gaan. Een reden om eens keer een gesprek aan te gaan met experts op het gebied van moderne marketing. Zo helpen we je graag met het verkrijgen van leads en nog belangrijker: het (verder) opwarmen van hoogwaardige leads totdat ze klaar zijn voor een gesprek met jullie verkopers.

3. 100% richten op eigen business

Hoe vergevorderd je als MKB onderneming met moderne marketing bent verschilt enorm per bedrijf. Zo heeft de één nog een traditionele, statische website en is de ander toch al een stapje verder met een responsive website en een ingericht lead management systeem. Eén ding hebben vrijwel alle ondernemingen in het MKB gemeen; de core business bestaat niet uit marketing, maar uit andere activiteiten. Eigenlijk moet je je blijven focussen op waar je goed in bent. Besteed een deel van je marketing daarom uit.

4. Tijd en geld besparen

Regelmatig merk ik dat belangrijke marketingactiviteiten worden opgeschoven door tijdgebrek. Dit maakt dat de geplande moderne marketing strategie niet uit de verf komt, hoogwaardige leads niet worden opgevolgd en marketing inderdaad weinig oplevert. Vaak is er ook geen budget beschikbaar om een fulltime marketing medewerker aan te nemen. Laat het werk daarom over aan een marketingbureau en bespaar niet alleen een hoop tijd maar ook geld. Marketingexperts weten wat de beste aanpak voor jouw bedrijf is en kunnen een consistente marketing aanpak verzorgen.