Mooie website, 10 tips met voorbeelden

Website

Een mooie website, dat willen we allemaal. Mooi is echter een abstract begrip. En wat mooi is, is ook niet altijd effectief. Hoe dan ook, in dit blog willen graag toch de focus leggen op een 10 tips voor een ‘mooie website’ waarbij we voor het gemak even vergeten dat een website niet alleen mooi moet zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en conversie-technisch goed in elkaar moet zitten. Wie mooi wil zijn hoeft deze keer geen pijn te lijden, maar moet vooral even verder lezen!

Tip 1: Ontwerp een site die past bij je merk

Ontwerp een site zo dat deze je merk en identiteit reflecteert.

Voorbeeld: www.vanwelyoptiek.nl

10 tips voor een mooie website

Tip 2: Laat je bezoeker zich thuis voelen

Zorg dat je bezoeker zich thuis voelt op je site. Het ontwerp moet aansluiten bij je doelgroep.

Voorbeeld: www.bindelstuinen.nl

Tip 3: Zorg dat je klant zijn doel bereikt

Ontwerp je site zo dat een bezoeker altijd de gewenste informatie kan vinden en eenvoudig het beoogde doel kan bereiken.

Tip 4: Denk aan de juiste hiërarchie

Zorg ervoor dat je website voorzien is van een goede hiërarchische structuur. Door middel van grootte, kleur, vorm, volgorde van items etc. is het mogelijk om zaken hiërarchisch te rangschikken. Hierdoor is de informatie eenvoudig scanbaar en draagt het bij aan het bereiken van het beoogde doel.

Tip 5: Combineer tekst met visuele aspecten

Vertel je verhaal in grote stukken tekst. Onderzoek wijst namelijk uit dat bezoekers een website niet lezen, maar scannen. Zorg daarom voor hapklare, visueel interessante blokken met tekst.

Voorbeeld: www.masterdigitaldesign.com

10 tips voor een mooie website

Tip 6: Houd het ontwerp van de site eenvoudig

Toon alleen die aspecten in je website die relevant zijn voor je bezoeker en/of je boodschap versterken. Op die manier voorkom je een overload aan informatie.

Tip 7: Geef feedback aan de gebruiker

Zorg ervoor dat de bezoekers van je website op het juiste moment de juiste feedback krijgen als bevestiging van de actie die ze ondernemen.

Tip 8: Zorg voor de juiste flow in je site

Stippel een navigatiepad uit voor je gebruiker. Zorg ervoor dat de flow die een gebruiker moet doorlopen om zijn of haar doel te bereiken duidelijk is. Een heldere navigatie is daarbij essentieel.

Tip 9: Zorg voor voldoende witruimte in je site

Een gebruiker moet niet afgeleid worden en zich kunnen focussen. Zorg daarom voor voldoende witruimte in je design. Dat houdt het rustig en zorgt voor overzicht voor de gebruiker.

Voorbeeld: www.thesmartblend.com en www.jennyjohannesson.com

10 tips voor een mooie website

Tip 10: Gebruik goede (product)foto’s

Vaak wordt overschat wat de kracht van fotomateriaal is. Gebruik bij voorkeur daarom goede productfoto’s en andere foto’s in je website om je producten en diensten zo goed mogelijk te kunnen presenteren.

Voorbeeld: www.kvellhome.com

10 tips voor een mooie website

Meer website tips?

Wil je meer handige website tips voor een mooie B2B website? Download dan onze whitepaper 50 tips voor een succesvolle website.