3 waardevolle YouTube tips voor meer resultaat

YouTube

YouTube-tipsAls MKB ondernemer of marketeer die zich bezighoudt met moderne marketing, zal een YouTube kanaal vast niet ontbreken. Waardevolle tips om je YouTubekanaal (nog) succesvoller te maken zijn daarom mooi meegenomen!

Want naast bijvoorbeeld Twitter, Facebook en LinkedIn, hoort YouTube ook zeker in het rijtje van populaire social media kanalen thuis.

Heb je nog geen ervaring met YouTube? Lees dan eerst mijn blog ‘Waarom en hoe video's publiceren?’.

Als je al wel over een YouTube account beschikt, kun je dit blog verder lezen. Ik ga namelijk dieper in op het fraaier inrichten van YouTube accounts. De meeste zakelijke gebruikers vullen namelijk enkel de gevraagde informatie in (bedrijfsgegevens, contactgegevens en logo) en gaan daarna direct aan de slag met uploaden. Natuurlijk is daar niets mis mee, maar je kunt veel meer uit je YouTube account halen.

Wist je bijvoorbeeld dat je de indeling van je home pagina kunt aanpassen? Dat je een grote banner kunt toevoegen en daarin social media icoontjes kunt zetten? Lees verder, ontdek handige YouTube tips en verkrijg meer abonnees en views!

Waardevolle YouTube tips voor meer resultaat

Gebruik de onderstaande tips en verbeter de resultaten van je YouTubekanaal. 

Tip 1: Fotobanner toevoegen

Net zoals we de Twitter en Facebook banner kennen, bestaat deze ook voor YouTube. Toch merk ik dat veel bedrijven er nog niet standaard gebruik van maken. Een banner laat echter veel meer zien dan alleen een logo. Voeg een mooie afbeelding toe die direct een duidelijk beeld van jouw bedrijf weergeeft. Zo is het voor bezoekers duidelijk met wat voor een bedrijf ze te maken hebben.

Zo doe je dat
Log in bij YouTube, ga naar ‘Mijn kanaal’ en klik in het midden van het bannergedeelte op ´Bannerafbeelding toevoegen´. De aanbevolen afmetingen zijn 2560 x 1440 en de maximale bestandsgrootte is 2 MB. Als je de afbeelding later wilt wijzigen, ga dan op de banner staan en klik op het potloodje in de rechter bovenhoek.

Tip 2: Social media accounts weergeven

Laat YouTube niet het eindpunt van jouw bezoekers zijn en voeg links toe naar onder andere je website en andere social media accounts. Op die manier vergroot je de kans dat je bezoekers je verder en via andere kanalen zullen blijven volgen. De links voeg je via je banner toe en worden hier ook (rechts onderin) op weergeven. Je kunt veel links opnemen, maar er worden maximaal vijf links op je banner getoond. Houd hier dus rekening mee.

Zo doe je dat
Log in bij YouTube en klik op ‘Mijn kanaal’. Ga op het bannergedeelte staan en klik rechts bovenin op het potloodje. Kies daar voor ‘Links bewerken’. Klik onder het kopje ‘Aangepaste links’ op ‘Toevoegen’. Nu kun je jouw gewenste links toevoegen. 

Tip 3: Content voor niet-abonnees en abonnees

Een nieuwe bezoeker op jouw YouTube account wil je eigenlijk anders begroeten dan een abonnee die regelmatig even komt kijken. Een nieuwe bezoeker kan snel verdwalen tussen alle laatst gepubliceerde video’s en zich afvragen waar hij is beland, terwijl dit voor de terugkerende bezoeker juist interessant is. Een introductievideo waarin je jouw bedrijf voorstelt zou een mooiere eerste begroeting zijn. En laat dit nou mogelijk zijn met een kanaaltrailer. Een kanaaltrailer is een video die alleen zichtbaar is voor niet-abonnees. Zodra iemand zich abonneert op jouw kanaal, zal hij de trailer niet langer meer zien, maar gewoon jouw ‘normale’ home page.

Zo doe je dat: log in bij YouTube en klik op ‘Mijn kanaal’. Ga op het gedeelte onder de banner staan, dus op het witte vlak waar ook je bedrijfsnaam staat. Klik hier rechts bovenin op het potloodje en kies ‘Kanaalnavigatie bewerken’. Kies bij het kopje ‘Browsen’ voor ‘Inschakelen’ en vervolgens voor ‘Opslaan’. Nu word je kanaaltrailer aangemaakt en krijg je er een navigatiebalk bij met de indeling ‘Voor terugkerende abonnees’ en ‘Voor nieuwe bezoekers’:

Kies hier een video uit die je als introductie wilt gebruiken voor nieuwe bezoekers.

De pagina ´Voor terugkerende abonnees´ kun je ook nog naar wens indelen. Klik ook hier weer op het potloodje en bepaal wat je wilt laten zien. Zo kun je hier bijvoorbeeld een bepaalde video promoten of juist je laatste video upload. Verder kun je bijvoorbeeld (rijen) video´s toevoegen op basis van populariteit of per afspeellijst. Probeer het maar eens uit!

Maak je YouTube account zo aantrekkelijk mogelijk

Bovenstaande tips helpen om jouw account aantrekkelijker te maken. Op die manier zal je kanaal meer aanspreken, zullen mensen langer blijven en zich sneller abonneren. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken. Want hoe meer abonnees je hebt, hoe hoger de ranking van jouw YouTube account en video’s.