Verkopen met HubSpot sales software

Salesmensen besteden gemiddeld slechts 36% van hun tijd aan verkopen!

Als je in sales werkt, heb je waarschijnlijk de frustratie gevoeld dat er een heleboel zinloze taken tussen jou en jouw sales quota staan. Of dat nu gegevensinvoer is, interne processen of gewoon proberen de juiste informatie te vinden, er zijn veel dingen die het daadwerkelijk verkopen in de weg kunnen staan. Vanuit deze wetenschap is HubSpot Sales ontwikkeld. In HubSpot Sales zitten namelijk heel veel tools die sales productiever maakt.

E-mail tracking

Elke e-mail die je met HubSpot verzendt, wordt bijgehouden. E-mailtracking laat jou weten wanneer een door jouw verzonden e-mail wordt ontvangen, geopend of aangeklikt. Normaal gesproken stuur je een e-mail en heb je geen idee of de persoon de e-mail ooit heeft gezien. Maar nu kun je, zelfs als mensen niet reageren, zien wie er passief met je bezig is.

Ook met de mobiele HubSpot-app kun je van verzonden e-mails real-time meldingen ontvangen wanneer iemand de e-mail opent of erop klikt.

Realtime meldingen zijn goede signalen die jou naar de meest geïnteresseerde prospect leiden. Als je bijvoorbeeld ziet dat iemand jouw e-mail heeft geopend en op dit moment een document bekijkt, probeer ze dan meteen te bellen. Het is nu waarschijnlijk een goed moment om te praten. Dit is veel effectiever dan blindelings bellen!

Templates 

Templates zijn een hulpmiddel die je kunt gebruiken om e-mailsjablonen te maken en te delen. Normaal gesproken moet je ofwel elke e-mail schrijven vanaf nul, wat veel tijd kost, of je kopieert en plakt het bericht van de ene e-mail naar de volgende, wat kan leiden tot dwaze fouten en generiek schrijven.

Maar met e-mail templates creëer je voor elke e-mail een standaardstructuur die automatisch de onderwerpregel en hoofdtekst van de e-mail vult. Dit bespaart je een hoop tijd! Daarna kan je de e-mail personaliseren om deze effectiever te maken. Hiermee verhoog tegelijkertijd de efficiëntie en de effectiviteit. En als je de HubSpot mobiele app gebruikt, kun je sjablonen gebruiken voor de e-mails die je verzendt vanaf jouw telefoon, waardoor je typefouten op het touchscreen kunt voorkomen.

Documents

De documententool is een opslagplaats voor verkoopdocumenten die jouw volledig inzicht geven in wie wat bekijkt en hoe lang. Normaal gesproken, als je een document als bijlage mailt, weet je niet of de ontvanger het heeft geopend, laat staan ​​hoeveel tijd eraan is besteed. Bij documenten kun je zien wanneer deze is geopend en hoe lang naar elke pagina gekeken is. Het geeft jouw prospect ook de mogelijkheid om contact met jou op te nemen als zij vragen hebben.

Meetings

Meetings is een tool waarmee jouw prospect tijd kan boeken zonder heen en weer te hoeven mailen. Vergaderingen worden rechtstreeks gesynchroniseerd naar je Google of Office 365 agenda zodat de prospect alleen beschikbare tijden kan zien. Normaal wanneer je een meeting met iemand wilt plannen, is er het eindeloze heen en weer van: "Hoe is het maandag om 12.00 uur?" "Ik kan niet Maandag - wat dacht je van dinsdagochtend?" "Ik zit die ochtend in vergaderingen - wat dacht je van de middag?" En zo verder. Maar met de vergadertool kan jouw prospect een tijd in jouw agenda vinden die hem uitkomt en direct een vergadering boeken. Dit verlaagt de toegangsdrempel voor mensen die met je willen praten, zodat je meer meetings kunt boeken.

Sequences 

Sequences is een tool die een reeks e-mails en taken automatiseert. Vaak heb je een spreadsheet met een overzicht van alle mensen die je wilt bereiken. Je stuurt vervolgens een e-mail en stelt een vervolgtaak in om je eraan te herinneren om te controleren of ze hebben gereageerd. Sequences regelt dat allemaal voor jou. Je kunt met HubSpot Sales snel meerdere mensen in een sequence inschrijven. Als iemand een e-mail beantwoordt, kun je de rest van de sequence stoppen.

Kortom, met HubSpot Sales heb je meer echte verkoop power door meer tijd te besteden in het praten met je prospect in plaats van allerlei administratieve zaken te regelen. Als je deze tools op de juiste manier gebruikt, helpen ze jou sneller en beter te verkopen.

Boek onze training HubSpot Sales en haal ook meer rendement uit je HubSpot licentie!