Wat is een concept board?

Een concept board is een handig hulpmiddel voor een designer om op het juiste spoor te blijven. Wanneer je als designer de ontwerpen begint te schetsen moet je altijd terug kunnen vallen op het concept board. Komt dit ontwerp overeen met het oorspronkelijke concept? Wanneer dit niet het geval is, dan weet je dat je afdwaalt van het ontwerp. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je tijdens het ontwerpen nieuwe goede ideeën krijgt, maar je concept board moet leidend zijn. 

Mood board of concept board?

Een concept board lijkt sterk op een mood board. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met een concept board kan het zo maar zijn dat je uiteindelijk opnieuw kunt beginnen doordat je een mood board hebt gemaakt. Toch zijn er enkele verschillen te herkennen. Een mood board is een verzameling van inspirerende afbeeldingen, terwijl de afbeeldingen van een concept board de uitstraling en het gevoel overbrengen in detail.

Waarom een concept board?

Een concept board is een belangrijke leidraad bij het ontwerpen van een website. Het is belangrijk dat de website een gevoel overbrengt op de bezoeker. Dit gevoel kun je in een concept board alvast uitwerken. Dit maakt het eenvoudiger om het gevoel en de uitstraling uiteindelijk ook op een leuke manier in de website terug te laten komen. Naast een concept board is er ook een design board en een style board. Ook deze boards helpen jou later wanneer je definitief aan de slag gaat met het ontwerp.

Onze methode

Wanneer wij aan de slag gaan met een websiteontwerp dan betrekken wij de klant er altijd bij. Zo komt de klant niet voor onverwachte verrassingen te staan en hoeft hij na afloop geen heel ontwerp te beoordelen. De klant heeft vanaf het begin veel invloed en kan al vroeg in het proces ingrijpen. Dit resulteert in minder revisies na afloop en draagt dus bij aan een efficiënter proces. 

Ga zelf aan de slag!

Waar wacht je nog op? Ben jij verantwoordelijk voor het ontwerp van een website of voor een ander ontwerp? Probeer het concept board dan eens uit! Je hebt immers niets te verliezen. Vind je het lastig om een begin te maken? Neem dan contact op met onze experts.

Wil jij tips ontvangen voor een gebruiksvriendelijke website? Download dan onze whitepaper '50 tips voor een succesvolle website'.