Wat is het verschil tussen traditioneel webdesign en Growth Driven Design (GDD)?

Hoe heb jij het laatste website traject van je bedrijf of opdrachtgever ervaren? Prettig? Of juist niet? Vaak is het lanceren van een website via traditioneel webdesign een stressvol traject vol met risico’s. Maar waarom is dat zo? En wat is het alternatief? In deze blog leg ik je het verschil uit tussen traditioneel webdesign en Growth Driven Design

Traditioneel webdesign

Bij traditioneel webdesign wordt in één keer de website opgeleverd en wordt de lancering gezien als het einde van het project. Na deze lancering wordt de website vaak 1,5 – 2 jaar  niet ‘groot’ geüpdatet. Natuurlijk krijgt  de website wel een aantal kleine updates, worden blogs of nieuwspagina’s toegevoegd en worden er landingspages gemaakt. Maar het grootste deel van de website blijft ongewijzigd.

De nadelen van traditioneel webdesign zijn:

  • Hoge opstartkosten
  • Niet flexibel
  • Gebaseerd op aannames
  • Buiten scope en over budget
  • Set and forget

Hiermee haal je natuurlijk niet het meeste resultaat uit je website. Maar hoe dan wel? Met GROWTH DRIVEN DESIGN!

Growth Driven Design (GDD)

Waar het project bij traditioneel webdesign eindigt, de oplevering en lancering van in één keer het eindproduct (de website). Daar begint het pas bij Growth Driven Design. Bij GDD wordt eerst de strategie bepaald. Dan wordt er binnen 1-3 maanden een basis website gelanceerd (een verbetering van je huidige website).

Via deze basis website vergaar je belangrijke (bezoekers)data. Deze data gebruik je om onderbouwd beslissingen te nemen om je website continue te blijven verbeteren. Hierbij is het belangrijk om te bepalen welke website verbeteringen voor jouw organisatie het meeste (commerciële) resultaat opleveren.  Prioriteer deze verbeteringen en blijf continue plannen, ontwikkelen, leren en verbeteren op basis van data.  

De voordelen van Growth Driven Design zijn:

  • Lage opstartkosten
  • Agile
  • Gebaseerd op data
  • Op tijd en binnen budget
  • Snel lanceren en continu verbeteren

 

Conclusie

Bij Growth Driven Design worden de risico’s van traditioneel webdesign vermeden doordat de website in verschillende ‘kleinere’ fases sneller gelanceerd wordt. Daarbij vindt er continue optimalisatie plaats op basis van data. Hierdoor creëer je een website die constant verbeterd en bijdraagt aan de commerciële resultaten van je bedrijf. 

Ben je enthousiast geworden en wil jij persoonlijk advies? Neem dan contact op via deze pagina!