Wat kost HubSpot precies?

De faam van marketing & sales platform HubSpot groeit met de dag. Naast een gratis CRM-systeem levert het platform verschillende pakketten met handige tools voor marketing, sales en customer service. De kosten per HubSpot pakket zijn verschillend, bovendien zijn er diverse andere kosten om rekening mee te houden. In deze blog zetten we de belangrijkste kosten van HubSpot voor je op een rijtje.

De kosten per HubSpot-pakket

HubSpot kent drie hoofdpakketten voor marketing, sales en customer service: de HubSpot Marketing Hub, de HubSpot Sales Hub en de HubSpot Service Hub. Elk van deze pakketten kent – afhankelijk van het aantal gebruikers en features – een gratis variant, en de betaalde pakketten Starter, Professional en Enterprise.

Onderstaande kosten voor de verschillende HubSpot pakketten zijn van december 2020. Voor de meest recente prijzen én alle features per prijsplan: bekijk de HubSpot Pricing pagina. Hier vind je tevens de actuele prijzen en feature-lijsten van de HubSpot Sales Hub en de HubSpot Service Hub.

Kosten HubSpot Marketing Hub

Van chatmogelijkheden tot marketing automation en van social media tot blogs. Je vindt het allemaal in de HubSpot Marketing Hub.

 • Free Marketing Tools Gratis
 • HubSpot Starter Vanaf €41,- per maand/ €497,- per jaar
 • HubSpot Professional Vanaf €740,- per maand/ €8.880,- per jaar
 • HubSpot Enterprise Vanaf €2.944,- per maand/ €35.328,- per jaar

Kosten HubSpot Sales Hub

De HubSpot Sales Hub biedt tal van tools om de salesprocessen in je organisatie te optimaliseren.

 • Free Sales Tools Gratis
 • HubSpot Starter Vanaf €41,- per maand / €497,- per jaar
 • HubSpot Professional Vanaf €414 per maand / €4.968 per jaar
 • HubSpot Enterprise Vanaf €1.104 per maand / €13.248 per jaar

Kosten HubSpot Service Hub

Geef eenvoudig antwoord op klantvragen of onderzoek de klanttevredenheid met de tools van de HubSpot Service Hub.

 • Free Service Tools Gratis
 • HubSpot Starter Vanaf €41,- per maand / €497 per jaar
 • HubSpot Professional Vanaf €331,- per maand / €3.974 per jaar
 • HubSpot Enterprise Vanaf €1.104 per maand / €13.248

Kosten HubSpot Growth Suite pakketten

De HubSpot Marketing Hub, HubSpot Sales Hub en HubSpot Service Hub kunnen los van elkaar worden gebruikt, maar zijn ook beschikbaar als alles-in-één pakket. De kosten voor deze Growth Suite pakketten liggen 25% lager, dan wanneer je de pakketten los van elkaar bestelt.

 • Kosten HubSpot Growth Suite
 • HubSpot Starter Growth Suite Vanaf €46,- per maand / €552 per jaar
 • HubSpot Professional Growth Suite Vanaf €1.238,- per maand / € 14.861 per jaar
 • HubSpot Enterprise Growth Suite Vanaf €3.864,- per maand / €46.368 per jaar

Marketing contacten en aantal gebruikers

De kosten per variant – Free, Starter, Professional en Enterprise –verschillen onder meer op basis van de beschikbare tools, het aantal gebruikers en de hoeveelheid marketingcontacten die zijn inbegrepen in het pakket. Marketingcontacten zijn de contacten waar je als organisatie je marketing op wilt richten met behulp van de beschikbare marketing tools in je HubSpot-pakket. Daarnaast kun je tot 1 miljoen gratis non-marketing contacten (o.a. medewerkers, leveranciers en andere relaties) opslaan in je CRM-systeem. Je kunt altijd extra gebruikers en marketing contacten toevoegen bovenop je bovenstaande HubSpot-pakket, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee.

HubSpot aangeschaft; wat heb je dan?

Voor de goede orde: voor deze bedragen heb je de HubSpot-tool met bijbehorende HubSpot functionaliteiten tot je beschikking. Er is heel veel mogelijk met HubSpot, mits het platform goed geïmplementeerd en vervolgens optimaal ingezet en gebruikt wordt. Om het maximale uit HubSpot te halen heeft Vet Digital voor haar klanten een HubSpot Onboarding ontwikkeld. In het HubSpot onboarding proces maak je HubSpot direct klaar voor gebruik: van de HubSpot setup tot het bouwen van templates en het importeren van contacten.

Met alleen de marketing tool ben je er namelijk nog niet. HubSpot moet goed ingericht én vervolgens gebruikt worden: er moet een marketingstrategie komen, je buyer persona’s moeten omschreven zijn, er moet premium content geproduceerd worden, je content moet gedistribueerd worden, workflows moeten worden ingericht en uiteindelijk moeten leads gekwalificeerd en opgevolgd worden. Het is duidelijk: dit alles vergt een investering – in geld en tijd – die verder gaat dan het maandbedrag dat aan HubSpot overgemaakt moet worden.

HubSpot is deel van de investering

Ok, dus wat HubSpot kost, is in feite maar een deel van de investering. Want: het gaat om het totaalplaatje van Inbound Marketing waarbij het structureel genereren van kwaliteitscontent erg belangrijk is. Wanneer dat loopt, is dat het moment dat de HubSpot tooling zijn volle kracht laat zien. Met de diepgaande analyses, de eenvoud om content, landing pages, call-to-actions en formulieren te maken en te plaatsen, én met automatische lead nurturing.

HubSpot kan niet zonder de juiste ondersteuning en uitvoering. Dat kan in huis, met je eigen marketingafdeling. Of je besteedt delen ervan uit aan een HubSpot Partner zoals Vet Digital. Voor HubSpot en Inbound Marketing ondersteuning heeft Vet Digital een transparant en overzichtelijk puntensysteem ontwikkeld:
het Value Points Pricing Model (VPP).

Wat levert HubSpot op?

De grote wedervraag op ‘Wat kost HubSpot?’ is natuurlijk: wat levert HubSpot voor je op? Iets kan veel geld kosten, maar hoeft niet duur te zijn. Zolang maar duidelijk is dat het meer opbrengt dan het gekost heeft.

Als we kijken naar de resultaten van het gebruik van HubSpot en de inzet van Inbound Marketing, dan blijkt uit onderzoek dat:

 • de Return on Investment van inbound marketing campagnes 3 keer hoger is dan bij meer traditionele marketingcampagnes;
 • Inbound Marketing 54% meer leads genereert dan traditionele marketing;
 • Inbound leads 51% goedkoper zijn dan outbound leads.

Bedrijven die HubSpot gebruiken, hebben volgens de marktleider in marketingsoftware binnen een jaar 2,1 keer meer websitebezoekers per maand en 2,5 keer meer leads per maand. Daarnaast ziet 70% van de HubSpot-gebruikers een duidelijke toename in de conversie ratio van lead naar klant.

Conclusie: wat kost HubSpot

De prijs van HubSpot is transparant. Dat je er met deze uitgave nog niet bent, is eveneens evident. Als je echter wilt groeien met je bedrijf en gelooft in de inbound filosofie dan moet je investeren. Dat is volgens ons de enige manier om hier tegenaan te kijken: wat is de Return on Investment van HubSpot en Inbound Marketing.

De snelste weg om erachter te komen wat HubSpot oplevert, is door het te ervaren. Volg vrijblijvend onze workshop Inbound Marketing of vraag onze HubSpot Demo aan om te bepalen of jouw bedrijf klaar is om te groeien volgens de inbound marketing filosofie.

Heb je wel al een HubSpot account maar je hebt het gevoel dat je hier niet het maximale uit haalt? Laat Vet Digital geheel vrijblijvend een scan uitvoeren in je HubSpot account en ontdek waar voor jouw organisatie winst te behalen is op het gebied van marketing, sales en services.