Welk CRM Systeem past het beste bij mijn organisatie?

Wanneer je op zoek bent naar een (nieuw) CRM Systeem dan sta je voor een grote uitdaging. Welk systeem is handig te integreren binnen je bedrijf, is eenvoudig te beheren en kost niet te veel? Enkele vragen waar je misschien een antwoord op wilt hebben wanneer je op zoek bent naar een CRM Systeem. In dit artikel geven wij je handvatten waar op te letten bij het selecteren van een CRM Systeem voor jouw organisatie.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een CRM Systeem?

Ga je op zoek naar een CRM Systeem dan is het goed om eerst in kaart te brengen welke wensen en eisen je stelt aan het CRM Systeem alvorens je in het doolhof van CRM systemen verdwaald. Ook bij het vergelijken van de verschillende functionaliteiten van de systemen is het handig om te weten waar je naar op zoek bent. Vergeet vooral ook niet om aan te geven welke prioriteit iedere wens of eis heeft. 

Vragen die je onder andere aan jezelf kunt stellen voordat je op zoek gaat zijn:

  • Waarom ga ik op zoek naar een CRM Systeem? 
  • Welk doel heb ik voor ogen met het CRM Systeem?
  • Zijn er processen en systemen die gekoppeld moeten worden aan het CRM Systeem? Zo ja, waarom wil ik deze gekoppeld hebben en wat gebeurt er wanneer dit niet kan?
  • Welke informatie wil ik eenvoudig terug kunnen vinden in het CRM Systeem?
  • Welke functionaliteiten moet het CRM Systeem minimaal hebben? 
  • Wie moeten er binnen het bedrijf gaan werken met het CRM systeem? Welke afdelingen? Hoeveel gebruikers?
  • Is een cloud oplossing gewenst?
  • Wat zijn mijn groeiverwachtingen?
  • Wat is het beschikbare budget?
  • Wil ik advies en hulp bij het inrichten van het CRM Systeem?

Welke CRM Systemen zijn er?

Er zijn vele CRM Systemen op de markt. Ieder systeem heeft zijn eigen functionaliteiten en specificaties. Enkele bekende CRM Systemen zijn: HubSpot, Salesforce, Microsoft Dynamics CRM, Marketo en Active Campaign. Wanneer je op zoek gaat naar een CRM Systeem voor jouw onderneming kun je natuurlijk zelf alle verschillende systemen handmatig met elkaar gaan vergelijken. Je kunt er ook voor kiezen om reviewsites te bekijken en/of anderen te vragen welk systeem zij gebruiken. Hierbij blijft het van belang om je eigen wensen en eisen goed voor ogen te houden.
CRM in Hubspot - overzicht

CRM systeem vergelijken, vraag een demo aan

Naast het vergelijken van de functionaliteiten van ieder systeem adviseren wij je ook om van de systemen waar tussen je twijfelt een demo aan te vragen. Een demo geeft je een duidelijk beeld van mogelijkheden van een systeem maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van een systeem. Het kost misschien wat tijd om de demo’s aan te vragen en te doorlopen maar het geeft je zeker inzichten die je helpen om de juiste keuze te maken voor een CRM Systeem. Gaan er ook collega’s van andere afdelingen met het systeem werken? Neem hen dan ook zeker mee in het keuzeproces. Iedere afdeling / persoon kijkt met andere ogen naar de functionaliteiten van een CRM Systeem. 

CRM Systemen in verschillende prijsklassen

Wanneer je verschillende CRM Systemen met elkaar gaat vergelijken zul je merken dat de prijs van de systemen erg verschillend kunnen zijn. Zo zijn er systemen waar je betaald naar gelang het aantal contacten of het aantal gebruikers. Er zijn ook gratis CRM Systemen op de markt. Zo biedt HubSpot een gratis CRM Systeem aan. Groot voordeel van dit gratis CRM is dat het (wanneer het bedrijf daar klaar voor is) ook uit te breiden is met handige marketing en sales tools. 

Lees meer over het Gratis HubSpot CRM


Advies bij de keuze voor een CRM Systeem

Bureau Vet helpt je graag bij het selecteren van een CRM Systeem voor jouw onderneming. In een HubSpot demonstratie laten wij je vrijblijvend alle mogelijkheden van het HubSpot CRM zien. Daarnaast kunnen wij je ook begeleiden bij het integreren van het HubSpot CRM binnen jouw organisatie.