Zo manage je als multinational meerdere websites in HubSpot CMS

"Ik heb meerdere websites, maar hoe manage ik deze in HubSpot?". Deze vraag krijgen wij regelmatig van bedrijven die in meerdere landen onder meerdere labels actief zijn. Het Content Management Systeem van HubSpot - de HubSpot CMS Hub - biedt uitkomst. Wil jij weten hoe je met de CMS Hub meerdere websites beheert? Dan is dit het blog voor jou. 

Als multinational heb je al snel te maken met een complexe website-omgeving van meerdere domeinen, voor meerdere regio’s die soms ook nog eens verschillende producten hebben. Met het HubSpot CMS zijn complexe website-omgevingen als deze, zeer goed te beheren. Wat HubSpot CMS eveneens geschikt maakt voor multinationals is dat het geen open source is maar een enterprise CMS is, waarop met een zeer groot team van ontwikkelaars constant wordt doorontwikkeld.

Wat is het HubSpot CMS?

Allereerst maar eens uitleggen wat de HubSpot CMS Hub precies is. De CMS Hub is het content management systeem van HubSpot. Met de CMS Hub is het mogelijk om meertalige websites te bouwen die gebruiksvriendelijk in beheer zijn. Daarnaast is het mogelijk om meerdere domeinen te hosten waardoor je team kan werken in één CMS-systeem. De CMS Hub is daarmee niet alleen uitermate gebruiksvriendelijk, het zorgt tevens voor overzicht en geeft inzicht in de resultaten van je verschillende websites in de verschillende landen en aparte business units.

HubSpot en Smart Content 

HubSpot is allereerst bekend om het HubSpot CRM. Wanneer je websites in HubSpot CMS ontwikkeld zijn, heeft dat dus grote voordelen omdat je CRM-informatie kunt inzetten voor een gepersonaliseerde user experience van je websitebezoeker. Met behulp van Smart Content kun je zo op een eenvoudige manier de content op je website aanpassen aan het profiel van je bezoeker.

Meer overzicht door HubSpot CMS Hub

De beheersbaarheid van al je verschillende websites of alle vertalingen ervan, is een van de grote krachten van HubSpot CMS Hub. Neem bijvoorbeeld de optie dat je van elke pagina een taalvariant kunt maken. Alleen dat al zorgt voor uniformiteit over al je landen-websites heen én zorgt dat je paginaoverzicht in het CMS geen ellenlange lijst wordt.

HubSpot Business Units 

Een ander voordeel is dat met gebruik van Business Units in HubSpot het beheer van verschillende websites gescheiden kan worden in HubSpot CMS. Op die manier kan elk lokaal team uitsluitend aan de eigen website aanpassingen doorvoeren. Met de rechten om content aan te passen, kunnen marketeers eenvoudig zelfstandig aan de slag en hoeft er niet telkens een developer te worden ingeschakeld.

Hoe werk je met verschillende domeinen in HubSpot CMS?

Het prettige aan HubSpot Business Units is dat je daarmee meerdere websites van andere bedrijfsonderdelen in één CMS portal kunt beheren en niet steeds in verschillende omgevingen hoeft in te loggen. Daarnaast kun je over alle websites heen rapporteren.

Wanneer na oplevering van de websites alle Business Units in de CMS Hub staan, kun je selecteren op alle domeinen of per domein een website bekijken. Wanneer je selecteert op een domeinnaam, kom je automatisch terecht bij de content van dat domein. Dit is te zien in onderstaande afbeelding.

Overzicht creëren in je websites

Goed management begint met overzicht. Om overzicht te creëren in de CMS Hub is het van belang om consistent te zijn met titels van campagnes, website pagina's, mappen en blogs. Op deze manier is het makkelijk om pagina’s terug te vinden voor je marketingteam. In je analytics wil je meer inzichten in gezamenlijke analytics, maar je wilt natuurlijk ook inzichten in de analytics van ieder domein. In HubSpot is het mogelijk om dashboards te maken voor ieder domein, met daarin de analytics die jij belangrijk vindt. Door dashboards op te zetten voor ieder domein weten jij en je team precies wat er gebeurt op je websites.

Kunnen wij helpen met HubSpot CMS?

Tot slot: voor welk CMS je ook kiest om je complexe, internationale website-omgeving te beheren, zorg vooral dat er een eenduidige werkwijze komt voor alle landen en merken. Het HubSpot CMS biedt uiteindelijk gebruiksvriendelijke tools om dit te ondersteunen, maar het is net zo belangrijk om die eenduidige werkwijze in strategische sessies vast te leggen.

Bureau Vet kan naast webdevelopment in HubSpot CMS helpen met de juiste strategie. Bureau Vet is gecertificeerd Diamond Partner van HubSpot en heeft een team dat bestaat uit experts op het gebied van marketing, HubSpot (web)development en design. Met onze expertise helpen wij bedrijven om te werken met HubSpot CRM, HubSpot CMS en de Inbound-methode: van een technische onboarding tot de implementatie en optimalisatie van het marketing-, sales- en serviceproces.

Wij werken graag met je samen voor meer online succes. Vraag een gratis HubSpot demo aan of maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie!