Online rendement via zoekmachine adverteren (SEA)

Met zoekmachine adverteren (SEA) kun je op een effectieve en kostenefficiënte manier je doelgroep bereiken om zo je bedrijf online te laten groeien. SEA is een interessante marketingtool waarmee je tegen een aantrekkelijke investering de vindbaarheid in zoekmachines vergroot om meer naamsbekendheid, bezoek en conversies te genereren. Meer weten over SEA adverteren? Download dan onze whitepaper 'Online adverteren'.

Online rendement via zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren mogelijkheden

SEA kan uitgelegd worden als het inkopen van advertentieruimte om te kunnen adverteren in zoekmachines. Betaalde zoekmachinemarketing kent verschillende mogelijkheden zoals adverteren via tekstadvertenties in het zoeknetwerk, via display advertenties, via product listing (bijv. Google Shopping) en via remarketing. Bij alle vormen van adverteren is het zaak dat de advertenties zo relevant mogelijk zijn voor je doelgroep. Het mooie van SEA is dat je dit optimaal kunt instellen door gebruik van relevante zoekwoorden en door het gebruik van de juiste doelgroep targeting opties.

Zoekmachine adverteren mogelijkheden

Bepaal zelf je SEA advertentiebudget

Wanneer je adverteert in een zoekmachine betaal je maandelijks een (vast of flexibel) aan Google of Bing. Het mooie van zoekmachine adverteren is dat je alles zelf in de hand hebt qua budget. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel je maandelijks uit wilt geven. Of je nu een klein budget hebt en gericht wilt adverteren of juist je bereik wilt vergroten met behulp van een uitgebreide campagne: voor zowel kleine als grote ondernemers is dit een interessant marketingmiddel om online rendement mee te behalen. Je bent immers 24/7 online vindbaar voor je (potentiële) klanten.

SEA advertentiebudget

Het kost per klik principe

Zoekmachine adverteren werkt doorgaans volgens het kosten per klik principe. Wanneer iemand een zoekwoord intypt in de zoekmachine, je advertentie ziet verschijnen en daar vervolgens op klikt, betaal je een bedrag aan Google of Bing. De minimale kosten voor een klik bedragen € 0,05. De kosten die je uiteindelijk per klik betaalt zijn sterk afhankelijk van je concurrentie. De ervaring leert dat de gemiddelde kost per klik op € 0,80 cent ligt. Dat betekent dat je met een budget van € 200,- per maand via SEA dus 250 bezoekers kunt werven

CPC

Google Adwords Certified Partner

Vet Digital is Google Adwords Certified Partner. Dat houdt in dat wij gecertificeerde vakspecialisten in huis hebben voor zowel Google Adwords alsmede Google Analytics. Onze SEA specialisten hebben veel ervaring met het opzetten van nieuwe campagnes en optimalisatie van bestaande campagnes. Zij denken proactief met je mee en analyseren je campagnestatistieken om ervoor te zorgen dat er maximaal rendement behaald wordt. Dankzij deze kennis is Vet Digital in staat om elke klant op maat te bedienen.

google adword logo

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Erik Verpoort
Commercieel Directeur / Eigenaar