Bouw aan je doelen vanuit een strategisch marketing plan

Wanneer je aan de slag wilt met Inbound Marketing dan is een goede eerste stap het opstellen van een marketingplan. Daarin worden de visie, doelstellingen, KPI’s, de strategie en doelgroep beschreven en vervolgens worden daar de juiste marketingtools, zoals HubSpot, aan gekoppeld. 

Vet Digital heeft diverse strategische marketing workshops ontwikkeld die jou helpen om meer focus aan te brengen in je marketingactiviteiten. Wij vertalen dit naar een concreet marketing plan waarmee we samen met jou online succes gaan halen.

Strategisch marketing plan

De inhoud van het marketingplan

Op basis van de workshops stellen we een marketingplan op met een online strategie hoe we de markt gaan benaderen, op welke persona's we gaan inzetten en voor welke producten of diensten we leads gaan genereren. In het marketingplan staan o.a. de volgende zaken:

  • Het doel en de doelstellingen;
  • De markt(factoren);
  • De doelgroepen (buyer persona's);
  • De concurrentie;
  • De marketingboodschap;
  • De content strategie (content offers, blogs, social media);
  • De marketing kanalen die we gaan inzetten om de markt te bewerken.

 

 

Het marketingplan uitvoeren én werken aan succes

Het strategisch marketing plan is het vertrekpunt van een goede samenwerking met onze klanten. Samen starten we met de uitvoering van dit plan. Vet Digital werkt op maandelijkse basis met haar klanten om het plan tot uitvoering te brengen.

De taakverdeling bij de realisatie is afhankelijk van welke expertise jullie zelf in huis hebben. Vet Digital heeft een team van marketing professionals die bedreven zijn in de Inbound Marketing methode en dagelijks werken aan het online succes van onze klanten. Wij kunnen alles voor je uit handen nemen of slechts de zaken waar jullie zelf geen specialisten voor in huis hebben. Denk hierbij aan content creatie (schrijven van blogs, whitepapers, webteksten, social media posts), vormgeven van een infographic tot het inrichten van HubSpot. Samen met jou stemmen we af wat nodig is om jouw marketingplan tot uiting te brengen en succes te boeken.

Stage

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Erik Verpoort
Commercieel Directeur / Eigenaar