B2B leadgeneratie

B2B leadgeneratie is er op gericht om op alle mogelijke manieren in contact te komen met potentiële klanten. Dit kan zowel sales- als marketing gerelateerd zijn. Bij Vet Digital zijn we gespecialiseerd in de B2B leadgeneratie techniek via de Inbound Marketing methode. Bij Inbound Marketing draait het om het creëren en delen van waardevolle content waar je potentiële klant ook echt iets aan heeft. Hierdoor creëer je een explosie aan verkeer en waardevolle leads.

Weten hoe je leads kunt genereren? Download de whitepaper 'Hoe creëer je content die wel leads genereert?'

Whitepaper B2B leadgeneratie

B2B Leadgeneratie – een korte introductie

Bij leadgeneratie draait alles om het aantrekken en identificeren van nieuwe potentiële klanten. Door veel goede potentiële klanten, ofwel leads, binnen te halen is de kans op betere verkoopcijfers en dus meer omzet het gevolg. Het binnenhalen van leads is daardoor voor de meeste organisaties een hoge prioriteit. Het leadgeneratie is vaak een verantwoordelijk van de marketingafdeling maar ook de sales afdeling hebben een grote rol in het lead generatie proces.

GDPR1

Leadgeneratie volgens de Inbound methode

Bij een outbound leadgeneratie methode probeer je vooral je potentiële klant te overtuigen van je product of dienst. Dit door bijvoorbeeld de inzet van advertenties, reclameborden, koud bellen, etc.

Bij de inbound methode draait juist alles om de juiste content aan de juiste doelgroep op het juiste moment te verschaffen. Het gaat er vooral om dat je relevante content levert die concrete vragen van je target doelgroep beantwoorden waardoor ze jou juist vinden in plaats van andersom. Deze aantrekking creëer je bijvoorbeeld door kwalitatief hoogwaardige blogs en whitepapers te schrijven.

Soorten B2B leadgeneratie

Er zijn verschillende on- en offline soorten leadgeneratie. Bij Vet Digital zijn we uitsluitend gespecialiseerd in inbound (online) leadgeneratie. Hiervoor gebruiken we dé marketing software tool voor inbound marketing; HubSpot! Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van online B2B leadgeneratie.

Online B2B leadgeneratie

 

 

 

Wat B2B leadgeneratie je oplevert

  • Relevanter verkeer op je website
  • Meer kwalitatieve leads via je onlinekanalen
  • Een heldere boodschap van je producten of diensten
  • Efficiëntere uitvoering van je marketing & sales werkzaamheden
  • Beter inzicht in het aantal leads dat je binnen krijgt
  • Meer inzicht om je leads op het juiste moment met de juiste content te benaderen

Meer & betere leads met een contentstrategie

Door goed te onderzoeken wat de behoeftes en vragen zijn van je potentiële klanten in de verschillende fases van zijn buyers journey, kun je goed inspelen op de wensen van de leads. Relevant om te weten is dat bij dit aankoopproces leads 60% van hun zoektocht naar de juiste oplossing zelf al online hebben uitgevoerd voordat ze überhaupt met marketing- of sales in contact komen. Des te meer reden om online alle handvatten te bieden aan je potentiële klant waardoor hij sneller bij jou uitkomt en niet bij je concurrent. Met een uitgekiende content strategie kun je dus meer leads binnen halen. Een bijkomend voordeel is dat je met deze inbound methode leads van betere kwaliteit binnenkrijgt. Hierdoor is je salesafdeling minder tijd kwijt met leads die uiteindelijk toch niets gaan afnemen.

Content mpaping

Onze Inbound Marketing werkwijze

Heb je hulp nodig bij het opzetten van de Inbound Strategie met een goede leadgeneratie strategie, het invullen van je content marketing, het toepassen van een leadnurturing en het optimaal inzetten van de marketing automation tool HubSpot? Vet Digital kan je hierbij helpen. Maar voordat je een explosie aan verkeer en waardevolle leads kunt realiseren doorlopen we eerst altijd een aantal fasen. Denk hierbij aan de technische inrichting van de automation tool HubSpot, een kick-off workshops, content mapping, het opzetten van de eerste campagne en blijven meten en optimaliseren van je marketing- en sales efforts.

Onze Inbound Marketing werkwijze is in detail beschreven op deze pagina.

HubSpot Diamond partner

Lead nurturing

Onder leadgeneratie valt niet alleen het binnenhalen van nieuwe leads maar ook het juist opvolgen van leads in je organisatie waardoor deze omgezet worden tot betalende klant. Zodra een potentiële klant zich bij je bekend heeft gemaakt (door het invullen van zijn email, naam en eventueel meer persoonlijke informatie) kun je deze lead gaan opvolgen met relevante content. De overdracht van de lead binnen je organisatie aan de juiste afdeling moet intern heel helder zijn. Wanneer is een lead klaar om door vertegenwoordigers van je salesafdeling persoonlijk benaderd te worden? Dit zijn zaken die in je leadnurturingproces uitgezocht en gedefinieerd moeten worden.

b2b-customer-lifecycle-vet

Wil jij ook direct starten met B2B leadgeneratie?

Tijdens een call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel! 

Erik Verpoort
Commercieel Directeur / Eigenaar