4 stappen om meer website bezoekers te trekken

4 stappen om meer website bezoekers te trekken

meer_website_bezoekersAls ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken, omdat je website het online visitekaartje van jouw bedrijf is. Veel ondernemers proberen potentiële klanten te bereiken door het gebruik van social media. Maar vaak ontbreekt er een duidelijke moderne marketing strategie en missen zij hierdoor bruikbare kansen. De fase waarin jij als ondernemer de aandacht van je doelgroep wilt trekken, wordt de Attract fase van de inbound marketing strategie genoemd. In deze fase zijn er vier belangrijke stappen die ervoor kunnen zorgen dat jij als ondernemer meer website bezoekers trekt. Je leest ze in dit blog.

1. Buyer persona’s bepalen

Allereerst is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Wie wil je dus bereiken met je moderne marketing strategie? Dit kun je doen aan de hand van zogenaamde buyer persona’s. Door vast te stellen wat de behoeften en wensen zijn van jouw doelgroep, krijg je een duidelijk profiel van jouw ideale klant. Een heldere beschrijving van je buyer persona zorgt er daarom voor dat je relevante content kan leveren.

2. Relevante content delen

Nadat je jouw buyer persona hebt bepaald, is het delen van relevante content de volgende stap. Het gaat er hierbij om dat jij als ondernemer je kennis en ervaring deelt met jouw potentiële klanten door middel van blogs, vlogs, e-books en whitepapers. Het is van belang dat de gedeelde content aansluit bij de belevingswereld van jouw buyer persona. Door bijvoorbeeld regelmatig blogs te posten op je website geef je een signaal af aan jouw website bezoekers en laat je zien dat je op de hoogte bent van trends en je website up-to-date houdt. Hierdoor zullen website bezoekers vaker terugkeren op jouw website en zullen ze je steeds meer als kennisleider beschouwen.

3. Kansrijke keywords gebruiken

Het hebben van relevante content op jouw website is leuk en aardig, maar je hebt er vrij weinig aan als je jouw doelgroep er niet mee bereikt. Het gebruik van kansrijke keywords zorgt ervoor dat je content gevonden wordt door potentiële klanten. Het is echter niet gemakkelijk om een hoge positie te behalen op de resultatenlijst van een zoekmachine. Het gebruik van kansrijke zoektermen is het meest rendabel wanneer deze keywords uniek en relevant zijn. Het doel is dus om jezelf te onderscheiden van de concurrentie met zoektermen die relevant zijn voor jouw doelgroep.

4. Content delen via social media

Even de link van je blog kopiëren, leuke beschrijving erbij zetten en posten op jouw Facebook bedrijfspagina. Helaas wordt er nog steeds te makkelijk gedacht over het zakelijk gebruik van social media. Voordat je jouw content wilt gaan delen op social media is het van belang om jezelf enkele vragen te stellen over jouw doelgroep. Vragen zoals: “Op welke social media bevindt mijn doelgroep zich?” en “Wat voor een reactie wil ik uitlokken bij mijn doelgroep?”. Deze vragen zijn belangrijk, omdat niet elke social medium hetzelfde werkt. Op Instagram kan ik weliswaar een foto plaatsen van een nieuw product dat vanaf volgende week in schappen ligt, maar op LinkedIn zal mijn blog over dat product waarschijnlijk sneller tot een discussie leiden. Het is daarom belangrijk om te weten waar je jouw potentiële klanten het beste kan bereiken en wat voor doel jij je daarbij voor ogen houdt.